Mini & Maxi komen naar De Lievekamp. (Foto: Mark Janssen)
Mini & Maxi komen naar De Lievekamp. (Foto: Mark Janssen)

'Mini & Maxi NU!' in theater De Lievekamp

Kunst en cultuur 107 keer gelezen

OSS | 'Mini & Maxi NU!'. Met de nadruk op NU. Het internationaal beroemde Nederlandse theaterduo staat weer samen op de planken. Afgelopen seizoen waren Peter de Jong en Karel de Rooij al met een try-out van deze voorstelling in theater De Lievekamp te gast. Op veler verzoek keren ze terug naar Oss. 'Mini & Maxi NU' is te zien op zaterdag 16 januari, aanvang 20.15 uur.

Na een lange carrière vol grote shows, van 'Sprakeloos', 'Scherzo' tot 'Split' leek het definitieve afscheid een feit, al bleven ze achter de schermen wijze raad en regie-aanwijzingen geven aan jongere collega's. In Samuel Becketts absurde theaterstuk 'Wachten op Godot' bij het Nationale Toneel waren zij opeens 'sprekende' acteurs die als komisch duo verrassend diepte gaven aan moderne toneelkunst. In 'Mini & Maxi NU' hebben zij zichzelf in weer een nieuwe vorm hervonden met een aantal van de acts die ze in de loop van hun carrières hebben bedacht. Echter wél vanuit het 'Nu', geslepen, aangescherpt en opgepoetst. En dat praten uit hun 'Godot' blééf. Teksten die steeds slaan op hun duo-zijn, op de vraag 'gaan-we-door, gaan-we-niet-door', op het niet-zonder-elkaar-kunnen. Het zet hun acts in een licht absurd lijstje.

Ouder worden
Peter de Jong: "Ik hoor nu vaak als reactie dat ons programma heel ontroerend werkt. Dat krijg je cadeau, dat doen al die jaren die je met je meesleept. Dat is het mooie van ouder worden." Karel de Rooij voegt toe: "Ik kijk nu iets meer terug dan ik ooit gedaan heb. Want dat wilde ik nooit. Maar als ik 'Scherzo' of 'Split' opnieuw zie, besef ik nu pas wat mensen bijzonder aan ons vonden." Hij vervolgt: "Als we doorgaan zijn we in de eerste helft van 2017 misschien het eerste duo dat vijftig jaar bestaat." De Jong: "Ik heb nergens gevonden dat er duo's zijn op de wereld die zo lang bij elkaar zijn als wij. Laurel & Hardy hebben het niet gehaald."

Informatie
Kaarten voor de voorstelling zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur te koop via de theaterkassa van De Lievekamp, telefoonnummer (0412) 64 89 22. Kijk voor meer informatie over de show op de website www.lievekamp.nl of www.mini-maxi.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant