Nieuwjaarsconcert Fanfare Lith op zondag 24 januari

Kunst en cultuur 64 keer gelezen

LITH | Fanfare Lith markeert de start van het muzikale jaar met een nieuwjaarsconcert op zondag 24 januari in De Hoeve. Tegelijkertijd begint de muziekvereniging hiermee officieel aan het 95ste levensjaar, een mijlpaal waaraan in de komende maanden nog op verschillende manieren aandacht wordt besteed.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert staat de fanfare klankvol stil bij de successen van de afgelopen periode en wordt vooruitgekeken naar wat gaat komen. Het concert begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. De mijlpalen van 2015 hebben onder meer te maken met het promconcert Vrienden van Lith Live en het Kerstconcert in de Lambertuskerk. Verder heeft de jeugd vorig jaar een zeer opvallende rol gespeeld bij alle activiteiten van de Lithse fanfare.
In opvallende muziekwerken komen alle muzikale wapenfeiten terug. Dat betekent dat het muzikale programma van het Nieuwjaarsconcert 2016 een afwisselende mix geeft uit het repertoire van de moderne blaasmuziek. Als vertegenwoordiger van de jonge lichting muzikanten zal slagwerker Sam de Blank twee solowerken met het fanfareorkest uitvoeren. Voor muziekliefhebbers is er dus veel om naar uit te kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant