Erik Wolf (34) en Robbert Megens (24). (Foto: Hans van der Poel)
Erik Wolf (34) en Robbert Megens (24). (Foto: Hans van der Poel)

'We zien veel perspectief met Op De Poort'

Zakelijk 634 keer gelezen

MEGEN | Erik Wolf (34) en Robbert Megens (24) hebben 'Op De Poort'-bloed. Beiden hebben zo'n vijf jaar ervaring bij het restaurant aan de Torenstraat 28 in Megen, maar sinds 1 juli staan ze voor een nieuwe uitdaging. Het duo heeft Op De Poort overgenomen van Eddy en Thea Muller, die veertien jaar aan het roer stonden. "We zijn hartstikke enthousiast en gaan ervoor zorgen dat de Brabantse gastvrijheid behouden blijft."

Robbert was een jaarlang leerling in de keuken en keerde na zijn opleiding terug bij Restaurant Op De Poort, waar hij inmiddels vier jaar werkt. Erik doorliep bij het restaurant de gehele koksopleiding. Beiden hebben veel gehad aan leermeester Eddy Muller. "De sous vide kookstijl blijft gehandhaafd", aldus Erik. "We zijn erg tevreden over deze manier van werken. Met deze bereidingswijze kunnen wij groente, vlees, vis en gevogelte op zeer constante temperatuur garen waardoor de malsheid en de smaak optimaal blijft." Hij vervolgt: "We maken alles zelf, daarmee onderscheiden we ons. Maar ook kiezen we vaak voor combinaties. Een stukje vis met een kroketje bijvoorbeeld. Dat zorgt voor meerdere structuren en smaakbelevingen." Overigens stopt Muller niet helemaal bij het restaurant. Hij blijft op de achtergrond zijn opvolgers helpen. Zijn echtgenote Thea is in dienst getreden bij de nieuwe ondernemers. "Briljant dat ze blijft. Ze is zo enthousiast en heeft enorm veel kennis."

Stempel
Volgens het ondernemersduo blijft de basis bij Op De Poort hetzelfde. Robbert: "Wij hebben het laatste anderhalf jaar de menukaarten samengesteld, dus we hebben onze stempel al gedrukt. Maar we willen nog wel een aantal dingen naar onze hand zetten. De oude vertrouwde kaart blijft bestaan, maar daar gaan we gerechten aan toevoegen die we zelf erg lekker vinden. Ook gaan we de drankkaart verfrissen en details aanpassen in het restaurant en op het terras." Het restaurant is een oude herberg en zorgt voor veel positieve reacties. "Het past perfect in het historische centrum van Megen. Er komen nog steeds mensen uit de omgeving binnen die hier nog niet waren geweest en aangenaam verrast zijn. Maar ook toeristen weten ons restaurant goed te vinden. Nu met dit mooie weer stoppen er hier veel fietsers en ook worden er regelmatig stadswandelingen gehouden."

Ongedwongen sfeer
De eerste weken noemen de ondernemers hectisch, maar erg leuk. Erik: "Koken is het mooiste vak ter wereld en dat doen we iedere dag met veel plezier. Nu komen er veel dingen bij en worden onze hersenen geprikkeld. Maar we hebben er zoveel lol in en hopen het hier net zo lang vol te houden als Eddy. Belangrijk is dat de ongedwongen sfeer en levendigheid zo blijven. Op De Poort is een hartstikke gezond bedrijf en we zien veel perspectief."

Informatie
Restaurant Op De Poort, een erkend leerbedrijf, is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11.00 uur. Tot 17.00 uur is er de terras- en lunchkaart, daarna de a la carte kaart.
Bereikbaar via (0412) 46 22 75 of info@@restaurantopdepoort.nl. Kijk ook op www.restaurantopdepoort.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant