Afbeelding

Ontdekken van de lokale bakker op vakantieadres

Zakelijk 103 keer gelezen

De vakantie is een feit. De scholen dicht en overal de campers en caravans die klaar staan voor weer een lange reis of lekker dichtbij. Waar gaat u heen dit jaar? Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en zijn eigen manier van genieten. En in welk land je ook bent, het eten is ook altijd weer een ontdekkingsreis. En een leuke. Naast het ontdekken van de fijnste en lekkerste eetplekjes zoek ik natuurlijk ook altijd naar de lokale bakker. Proeven en ontdekken van nieuwe dingen… nieuw voor ons maar misschien al jaren daar een gewoonte.

Naar Duitsland? Heerlijk die broden waar zoveel extra rogge in zit, rustieke modellen, Duitse harde broodjes (kaiserbroodjes), vast en zwaar gebak maar dan wel slagroom zonder suiker. Of naar Frankrijk? Onoverkomelijk het stokbrood en de baguette (de dunnere uitvoering van het stokbrood), misschien af en toe een Multigrain vloerbroodje. Italië of Spanje? Mediterrane broden die wij tapasbroden noemen, focaccia, ciabatta, ensaimadas (zoete broodjes). Tja, teveel landen om allemaal na te gaan lopen in deze column. Wij maken het ook allemaal. Heerlijke Duitse broodsoorten, stokbrood, ciabatta en een assortiment tapasbroden waar je u tegen zegt. Je krijgt ook weleens de vraag: toch smaakt het dan ook wel anders daar, hoe kan dat? Nou, zoals elke lokale specialist zijn eigen geheimen zal hebben over zijn product speelt de entourage ook een rol. Feit is in ieder geval dat de voorpret er al kan zijn voordat u naar uw bestemming reist of bij thuiskomst nog lekker na kan genieten van die buitenlandse specialiteiten maar dan gewoon uit onze bakkerijen. Prachtig toch….en uiteindelijk is die lekkere ouderwetse goede gezonde boterham van thuis ook weer een genot. Want beter en lekkerder brood is echt nergens te vinden. Ik wens u allen een superfijne vakantie en zie u heel graag terug in één van onze winkels.

Bart Lamers, de bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant