Afbeelding

Yin Yoga nieuw op het lesrooster van Yogaland

Zakelijk 360 keer gelezen

OSS | Yin Yoga is vanaf maandag 5 september nieuw op het lesrooster bij Yogaland aan de Teugenaarsstraat 1 in Oss. Hiermee wordt het pallet aan yoga- en pilates mogelijkheden verder uitgebreid zodat er naast de dynamische yogavormen zoals Ashtanga (power) Yoga en Cross Yoga ook langzame vormen worden onderwezen.

Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande westerse leven. In Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig. Je neemt er de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment, het vertragen en verstillen. In Yin Yoga blijf je tussen de drie en vijf minuten in een bepaalde houding, met een bepaald aandachtsgebied. Dat is meestal de onderrug of de verschillende spiergroepen in de benen, zoals de quadriceps aan de voorkant en de hamstrings aan de achterkant.

Intens
Hoewel Yin Yoga een langzame vorm van yoga is, kan het toch erg intens zijn. Je blijft namelijk relatief lang in een houding en bereikt daarbij niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals bindweefsel (ofwel fascia). Dit bindweefsel bevindt zich overal in je lichaam en dus ook in je spieren. Yin Yoga zorgt ervoor dat je ook op de diepere niveaus flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de 'flow van chi' wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven. Het is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten. Ook is Yin Yoga bijzonder geschikt voor mensen die herstellende zijn van een blessure of burn-out en de stressgerelateerde pijn- en uitputtingsklachten. Yin Yoga bevat veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

Kennismaken
Er wordt op zondag 4 september van 10.00 tot 12.00 uur een kennismakingsworkshop gehouden. Deze workshop wordt verzorgd door Brigitta de Roo. Ze is een zeer ervaren Yin Yoga docent en zal op een toegankelijke manier mensen laten kennismaken met de voordelen. De workshop zelf duurt twee uur, zonder pauze. Na de 'beleving' is er ruimte voor vragen en wordt thee aangeboden. De workshop kan worden aangeschaft in de webwinkel van Yogaland: www.mylifewebshop.nl (vol is vol). Wil je een proefles of voordelig proefpakket om kennis te maken met de Yin Yoga-lessen eventueel in combinatie met andere yogavormen, dan kan dat ook in de webwinkel. Meer informatie via info@yogaland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant