Bijvelds:
Bijvelds: "Bevestiging die we vrijdag kregen was belangrijk"
Foto's

Bijvelds en Gesthuizen opgelucht na zege FC Oss

Sport 72 keer gelezen

OSS| FC Oss zat na de 2-1 verloren wedstrijd bij FC Den Bosch behoorlijk in de hoek van de bekende klappen. In Den Bosch waren de Ossenaren technisch de betere partij maar uiteindelijk stond men toch met lege handen. Een rare strafschop, tien minuten voor tijd, en in de laatste minuut nog een slecht verwerkte omhaal bezegelden het lot van de onfortuinlijke gasten. Afgelopen vrijdag rechtte FC Oss echter krachtig de rug. In een ware voetbalshow werd FC Eindhoven van de mat getikt.

Door: Willy Rooyakkers

Algemeen Directeur Peter Bijvelds moet toegeven dat de opluchting erg groot was. Bijvelds: "Na FC Den Bosch gaf ik aan dat mijn vertrouwen was toegenomen maar de situatie door de nederlaag wel verslechterde." Mooi gezegd. Hij bedoelde dat het vertoonde voetbal bevestiging gaf dat men goed bezig was maar door de tik op neus verslechterde wel de mentale situatie behoorlijk van het team. "Dan moet er dus daarna wel snel resultaat komen en dat kwam er nu gelukkig. Ik geef toe dat die bevestiging erg belangrijk was. We hebben een goede selectie!"

Francois Gesthuizen
Ook trainer Francois Gesthuizen twijfelde niet aan de kwaliteiten van zijn team maar ook hij was opgelucht vanwege de fraaie winstpartij. Gesthuizen: "Met de punten komt de rust, dat is een normaal iets. Ik moest natuurlijk veel nieuwe mensen inpassen en een andere speelwijze erin krijgen. Dat heeft allemaal tijd nodig en kost uiteraard ook wat punten." De Ossenaren werden vorig jaar laatste en nu is de doelstelling om in ieder geval hoger te eindigen. "Een periode pakken is een wel erg grote stap dan maar we proberen wel het linker-rijtje te halen. Misschien dat we dan nog kans maken op een prijsje, wie weet. Erin blijven is en blijft uiteraard het eerste en grootste doel."

Perfecte avond
Afgelopen zaterdag swingde FC Oss bij vlagen. Na een snelle achterstand kwam het team helemaal los. Er werden een paar fantastische goals aan de dolenthousiaste en hondstrouwe aanhang gepresenteerd. Zo was de 1-1 van Fatih Kamaci van een ongekende technische schoonheid. Hij nam de bal weergaloos aan op de rand van de zestien meter om vervolgens met een soort van dropkick de verre hoek te vinden. Ook waren er een paar fantastisch uitgespeelde goals. De van FC Eindhoven overgekomen Tom Boere maakte liefst drie goals, een aantal waar hij bij zijn voormalige werkgever liefst een heel jaar overdeed.

Speersnelle omschakeling
FC Oss maakte indruk met een speersnelle omschakeling en vermogen om het prima uit te spelen. In de laatste minuut maakte ook hometown-speler Richard van der Venne een goaltje. Altijd leuk voor de Osse fans. Het was gewoon een perfect avond voor FC Oss dat achter de schermen verder werkt aan de verdere professionalisering van de club. Gesthuizen: "De verbouwing is ook bijna klaar, het is heerlijk werken voor mij hier als trainer. Ondertussen proberen we op het veld telkens stiekem te verrassen."

Foto: Hans van der Poel.
Foto: Hans van der Poel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant