Afbeelding

Winnaar van wedstrijden in Osse Golfbad mag naar het NK watervoetbal in Arnhem

Sport 52 keer gelezen

OSS | Watervoetbal is een onbekende sport. Een sport die goed past in de rubriek onbekende sporten waar Weekblad Regio Oss regelmatig aandacht over publiceert. De voorronden voor het Nederlands kampioenschap worden op 29 oktober in het Osse Golfbad gehouden. Het NK is 27 december in Arnhem.

Een interessante sport vond Cindy van den Heuvel, zweminstructeur van het Osse Golfbad, toen zij daarmee in aanraking kwam. Zij bekeek of het Golfbad de mogelijkheden heeft om de sport in dit bad te organiseren. De conclusie is dat de mogelijkheden ruimschoots aanwezig zijn. Het watervoetbal is een wedstrijd in een zwembad met beweegbare bodem zoals het wedstrijdbad van het Golfbad ook heeft.

Team
Het waterniveau is vijftien centimeter. Het team bestaat uit vier tot zes spelers waarvan tijdens de wedstrijd vier spelers aan de wedstrijd deelnemen. Het speelveld is vijftien meter lang en tien meter breed.

Goal
Een met lucht gevulde bal van 45 centimeter moet in een goaltje van 2,05 meter hoog en negentig centimeter breed geschopt worden. Dit gebeurt meestal zoals bij het veldvoetbal in combinatie met de teamleden. Een wedstrijd duurt acht minuten. Een scheidsrechter leidt de wedstrijd in goede banen. "Aan de voorronden in Oss kunnen maximaal acht teams van zes personen van acht tot twaalf jaar meedoen. Teams moeten wel een volwassen begeleider hebben", legt Van den Heuvel uit.

Inschrijven
De teams worden in twee poules van vier ingedeeld. De nummers 1 en 2 van de 2 poules spelen de halve finale. Uit de halve finale volgen de teams die de finale gaan spelen. De winnaar mag de beker als watervoetbalkampioen van Oss in ontvangst nemen en mag deelnemen aan het NK. Inschrijven kan tot 11 oktober via e-mailadres info@golfbad.nl. Meer informatie over het Osse Golfbad is te vinden op de website http://www.golfbad.nl        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant