SP Oss verraste basisschool Sterrebos met taart tijdens de 'prikactie'.
SP Oss verraste basisschool Sterrebos met taart tijdens de 'prikactie'.

Lege schoolpleinen tijdens staking leraren

Onderwijs 388 keer gelezen

OSS | SP Oss heeft stakende leraren verrast met een taart om hen een hart onder de riem te steken. Basisschool leraren staakten in heel Nederland, hoewel zij het zelf een 'prikactie' noemen. Het eerste uur gaven leraren geen les, zij zijn het oneens over het veel hogere salaris van leraren in het voortgezet onderwijs.

Ook in Oss werd gestaakt, de SP verraste leraren van basisschool Sterrebos met taart. Directeur van de school Arjan Barink vertelt dat de staking erg rustig is verlopen. ''Er rustig was het, het schoolplein was helemaal leeg ook natuurlijk. We hebben van ouders alleen maar positieve reacties gekregen gelukkig. Ik kreeg een mail van ouders waarin ze schreven dat ze achter ons stonden, dat is erg fijn. Sommigen zeiden dat ze een uurtje langer slapen ook niet zo erg vonden.''

Taart
De SP verraste de school met taart, ''we hebben het met ze gehad over het nut van de staking'', vertelt Arjan. Leraren en ouders hebben maandagochtend op het Malieveld in Den Haag een petitie aangeboden. Volgens de actiegroep is het aantal burn-outs nergens zo hoog als in het basisonderwijs. De leraren vinden ook de werkdruk te hoog.

Prikactie
Ook op andere basisscholen in Oss werd gestaakt, landelijk gaven ongeveer zevenhonderd scholen aan mee te doen aan de 'prikactie'.

Demissionair kabinet
Staatssecretaris Dekker schreef eerder aan de actiegroep dat de leraren nog niet hoeven te rekenen op meer salaris. Zolang het kabinet demissionair is, kan er weinig gedaan worden. Wel is er 1,25 miljoen euro uitgetrokken om de vijfhonderd werkloze leraren weer voor de klas te krijgen.

Lege schoolpleinen
Veel Osse basisscholen plaatsten op sociale media foto's van de lege gangen, schoolpleinen of fietsenrekken. Zo ook De Korenaer, Het Molenveld plaatste een foto van een lerarenontbijt. De docenten ontbeten samen tijdens de 'prikactie'. De Teugelaar plaatste meerdere tekeningen van kinderen waarop teksten als 'Meer poen, minder stress' waren geschreven door de kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant