Het voormalige Belastingkantoor in Oss.
Het voormalige Belastingkantoor in Oss.

Gemeente Oss besluit voormalig belastingkantoor te kopen

Politiek 1.703 keer gelezen

OSS | Het Osse college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten het voormalige belastingkantoor aan de Lievekamplaan 1 aan te kopen. Het kantoor stond leeg, de afgelopen jaren werden er vluchtelingen opgevangen. De gemeente hoopt de Lievekamlaan zo wat levendiger te kunnen maken.

Het voormalige belastingkantoor staat nu leeg, het is de afgelopen jaren door het COA gebruikt voor de opvang van vluchtelingen. Het gebouw is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf wilde het gebouw al verkopen. Het bedrijf gaf de gemeente het recht van eerste koop.

Levendige omgeving creëren
Door aankoop van het pand verkrijgt de gemeente de maximale regie op de herontwikkeling van het pand. Dat is volgens het college van B & W wenselijk omdat de gemeente wil dat de Raadhuislaan transformeert. Nu is het een relatief rustige kantoorstraat, dat ziet het college graag veranderen in een meer levendige omgeving met andere functies dan alleen kantoren. Het college wil het in lijn houden met de Visie Oss Avenue.

Mogelijke bestemming
Er zijn drie scenario's opgesteld, variërend van kantoorbestemming tot maatschappelijke bestemming en sloop en nieuwbouw van appartementen. In alle gevallen is de aankoopwaarde volgens het college afgedekt.

Asbest
De zichtbare asbest in het pand is verwijderd. Het kan zijn dat er nog onzichtbare asbest aanwezig is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant