Tafeltennissers bij TTV Return. (Foto: Hans van der Poel)
Tafeltennissers bij TTV Return. (Foto: Hans van der Poel)

Leon Sport: op bezoek bij TTV Return in Oss

Sport 487 keer gelezen

OSS | Tafeltennis, ongetwijfeld heb je het weleens gedaan. Op de camping, op school of in de bedrijfskantine. Ikzelf ook, maar verder dan een aantal snelle potjes ben ik nooit gekomen. Daarom besloot ik kennis te maken met TTV Return aan de Amsteleindstraat 108a, waar ik door een aantal vrijwilligers werd ontvangen en een avondje mee mocht trainen.

door Leon Voskamp

Tientallen keren was ik al langs het clubhuis van TTV Return tegenover RKSV Margriet gereden, maar nog nooit was ik binnen geweest. Van buiten lijkt het dan nog zo oud, binnen viel me gelijk op hoe netjes en gezellig het eruit ziet. Een mooie bar, nette kleedkamers op de eerste verdieping en een kleine maar schone sporthal met tafeltennistafels. "Deze oude boerderij is in 2000 voor 1 gulden gekocht van de gemeente Oss en volledig platgegooid. In 2002 werd het nieuwe onderkomen geopend. We hebben nu een fantastisch clubhuis", aldus voorzitter Willie van Druten. Tussen 1978 en 1991 heette de vereniging T.T.V. Tivoli, van 1991 tot en met 1999 T.T.V. Vice Versa Oss, maar sinds het nieuwe millennium TTV Return. Sinds 2015 maakt het onderdeel uit van Sportpark Amstelhoef en ligt er een grote, nieuwe parkeerplaats voor de deur. De nieuwe accommodatie wordt vaak gebruikt. Op woensdag van 9.00 tot 13.00 uur en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur bijvoorbeeld voor recreanten, op maandag- en woensdagavond ook voor competitiespelers en de jeugd. Op zaterdag komt de jeugd in de competitie in actie en op donderdag- of vrijdagavond zijn de thuiswedstrijden van de senioren. Bij TTV Return spelen drie teams in de regionale competitie BTTF en vier senioren- en een jeugdteam in de landelijke competitie NTTB.

Groei
Momenteel heeft de vereniging 100 leden, iets meer dan de laatste jaren. Voor de crisis waren er 130 leden, maar daarna vond een flinke daling plaats. Een kleine groep binnen TTV Return is de jeugd. Er zijn zo'n tien kinderen/jongeren lid, maar de vereniging hoopt door scholen uit te nodigen en door onder andere mee te doen aan Try-Out Sports om dat aantal te laten groeien. Op het moment dat ik in het clubhuis naar de verrichtingen van de jeugd zit te kijken, raak ik in gesprek met Otto de Vree. Hij is 79 jaar en komt iedere week drie keer tafeltennissen. "Ik zou het niet meer willen missen. Toen ik hier lid werd, ben ik fantastisch opgevangen en ik voelde me direct thuis." Otto beschrijft zich als een verdedigende speler en daar kwam ik achter. Nadat ik eerst van Willie van Druten een allround batje (ik dacht altijd dat er maar één soort batje was, niet dus) en een korte les kreeg, verloor ik dik van Otto. Ondanks mijn zeer gebrekkige techniek wilde ik te snel aanvallen en toen bleek de tafel toch vaak te klein te zijn. Als derde kreeg ik Carel Cox tegenover me. Hij hockeyde vele jaren, maar is vanwege een pijnlijke knie een aantal jaar geleden overstapt naar het tafeltennis. "Ik heb spijt dat ik dit geen tien jaar eerder heb gedaan. Tafeltennis is een snel spel en het is heerlijk intensief." In maart en september worden er tafeltennislessen door gediplomeerde trainers gegeven. De kosten voor 10 lessen bedragen 49,50 euro, maar nieuwe leden krijgen de helft van het geld terug. www.ttvreturn-oss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant