DESO - O.S.S.'20. (Foto: Pion Steeg)
DESO - O.S.S.'20. (Foto: Pion Steeg)

'We zien kunstgras als een win-winsituatie voor beide clubs'

Sport 707 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 heeft met vele tientallen jeugdteams ieder weekend een probleem om alle elftallen te kunnen laten voetballen. Een nieuw kunstgrasveld op Sportpark De Rusheuvel moet de grootste voetbalvereniging van Oss gaan helpen. O.S.S.'20 en DESO zijn in gesprek om het trainingsveld van DESO om te turnen in een kunstgrasveld dat door beide verenigingen gebruikt kan gaan worden.

O.S.S.'20 heeft op zaterdag en zondag een groot veldentekort. Een oplossing zou het kunstgrasveld bij DESO zijn, aangezien die club geen jeugdelftallen heeft en een overcapaciteit. Het eerste elftal van DESO kan er ook trainen. "Beide besturen praten over de concrete invulling in evenredigheid van de omvang van de verenigingen. Het gaat verder over de huurprijzen en de kosten voor de verlichting. Hier moeten goede afspraken over worden gemaakt", aldus Frans Govers, secretaris van de regiegroep Osse voetbalverenigingen. Als beide besturen het plan goedkeuren, gaat het naar de gemeente en de verwachting is dan dat komende zomer een kunstgrasveld wordt aangelegd. Tot die tijd hoopt O.S.S.'20 zo snel mogelijk op zaterdag op dat grasveld te kunnen voetballen. "De insteek voor dit plan is om de ondercapaciteit van O.S.S.'20 aan te pakken in samenwerking met DESO. We gaan voor een sportpark met een open karakter, voor Oss uniek."

'Helpen'
Theo van Cleef zat namens DESO bij de gesprekken. Hij heeft het teruggekoppeld met het bestuur en DESO gaat akkoord. "We zien het als een win-winsituatie. Het is fijn om O.S.S.'20 te kunnen helpen en het zorgt voor meer levendigheid op ons sportpark."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant