Senna Wijnbergen en Bobbi Eveleens.
Senna Wijnbergen en Bobbi Eveleens.

Osse danstoppers: 'Onze stijlen passen bij elkaar'

Sport 931 keer gelezen

OSS | Er is veel danstalent in Oss. Bobbi Eveleens (8) en Senna Wijnbergen (9) bijvoorbeeld werden afgelopen weekend Nederlands kampioen hiphop. Individueel doen ze het ook erg goed, want beiden hebben zich geplaatst voor het EK en Bobbi ook voor het WK. "Waarom wij het als duo zo goed doen? We kunnen van elkaar leren en hebben plezier in het dansen."

door Leon Voskamp

Voor het Nederlands kampioenschap van de dansbond UDO in Druten was er wel wat spanning bij het Osse duo. Tijdens de wedstrijd viel dat echter direct weg. Het kampioenschap is het resultaat van hard trainen. Ze dansen samen bij Danscentrum Zwijsen, maar ook thuis steken ze veel tijd in hun hobby. "We zijn de laatste drie kwart jaar echt duidelijk beter geworden", zeggen de meiden. "Vorig jaar wonnen we niet en daarom hebben we besloten nog harder te gaan trainen. We zien zelf dat ons niveau is gegroeid en we doen nu ook mee om de prijzen. Dat maakt het natuurlijk extra leuk. We beseffen dat het publiek en de tegenstanders ons nu zijn gaan zien als toppers." Volgens Bobbi en Senna is er binnen het deelnemersveld uiteraard sprake van concurrentie, maar is de sfeer onderling erg goed. "Er is nooit sprake van afgunst. We moedigen elkaar allemaal aan. Je kunt het zien als een soort familie."

Succes
Alleen hard trainen is niet voldoende om prijzen te pakken. Ze zijn allebei talentvol en kunnen het samen goed vinden. Volgens Angela, de moeder van Bobbi, hebben haar dochter en vriendinnetje wel heel andere dansstijlen. "Dat klopt", voegen de twee toe. "Senna is meer van de harde hiphop, Bobbi meer het zachtere. Het past bij elkaar in wedstrijden. We zijn leergierig en helpen elkaar. We horen vaak dat mensen ons een schattig duo vinden. Of dat zo is? Wij vinden dat dat niet altijd zo", zeggen ze lachend.

Wereldtop
Weken voor aanvang van het NK wisten de talenten zich al te plaatsen voor het EK (19, 20 en 21 mei) in Duitsland en WK (laatste weekend van augustus) in Schotland. "Dit hadden we echt niet verwacht. Het EK is natuurlijk geweldig en we gaan thuis nog meer trainen. Want ons doel is ook om daar in de prijzen te vallen. Hoe het WK eruit gaat zien, is ook spannend. Het niveau ligt daar nog hoger."

Elise van Ballegooij
De 14-jarige Elise van Ballegooij uit Oss werd afgelopen weekend solo tweede van Nederland. Ze was alleen nog nooit zo hoog geëindigd en deze klassering bezorgt haar veel vertrouwen. "Ik wilde mijn prestaties verbeteren en ben naast het dansen bij Zwijsen thuis hard gaan werken. Ook heb ik aan jury's gevraagd wat ik kon verbeteren en ben hiermee aan de slag gegaan. De extra arbeid heeft ervoor gezorgd dat het hartstikke goed ging. Mijn droom is ooit de Nederlandse titel te pakken. Ik ga ook naar het EK en WK en ga daar nog harder voor werken."

Fulltime baan
Een andere droom heeft de Osse ook. "Ik geef nu les bij Danscentrum Zwijsen en wil later fulltime werken in de danswereld. Ik weet dat dat niet voor iedereen is weggelegd, maar ik ga mijn best doen om dat te bereiken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant