Winst Wesley Kreder. (Foto: Wouter Roosenboom)
Winst Wesley Kreder. (Foto: Wouter Roosenboom)

Kreder: 'Oss – Oss is een mooie, maar lastige etappe'

Sport 724 keer gelezen

OSS | Wesley Kreder (26) won vorig jaar verrassend de Osse etappe in de Ster ZLM Toer. Hij ontsnapte al vroeg samen met een aantal andere renners en bleef bij de finish op de Raadhuislaan zijn medevluchters en het jagende peloton net voor. "Het was best indrukwekkend dat we het volhielden tegen een peloton dat vol gas gaf", aldus Kreder.

Vooraf was het niet de planning van Kreder om mee te gaan in een ontsnapping. Zijn ploegleider van Roompot-Oranje Peloton gaf echter al vroeg in de wedstrijd aan dat hij het mocht proberen. "Ik heb eventjes gewacht op het juiste moment en ben toen gegaan. Drie renners gingen mee en we hebben het peloton heel lang op 2,5 tot 3 minuten gehouden. Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat we gepakt zouden worden, maar gelukkig ging het regenen. Daardoor hielden we het vol en toen we in de laatste ronde de dijk afkwamen, wist ik dat we kans maakten om het peloton voor te blijven. Onze snelheid kwam ook nooit onder de 50 kilometer per uur. Niemand verwachtte het, ook de toeschouwers niet, maar het werd een sprintje van onze kopgroep die naast mij uit Twan van den Brand en Merijn Korevaar bestond." 

Tactiek
Tijdens eerdere tussensprints deze etappe werd Kreder geklopt. Op de fiets dacht hij in de slotfase van de etappe na over zijn tactiek voor de eindsprint. "Ik besloot om van ver aan te gaan, omdat ik weet dat ik als op snelheid ben, ik aardig kan sprinten. 100 meter voor de finish voelde ik dat dat mijn plan klopte en ik won." 

'Supermooi'
De winst zorgde voor enorme blijdschap bij Kreder en zijn ploeg. "Het is goed voor de sponsor als je voorop rijdt, maar als je wint, is dat helemaal super. Persoonlijk moest ik lang wachten op een overwinning. Er werd iets van me verwacht en dit bewees dat ik het nog kan. Zoveel trainen werd uitbetaald met een overwinning. En dat met een kleine Nederlandse ploeg op Nederlandse bodem, helemaal supermooi." 

Afwisseling
Kreder is te spreken over het parcours in de gemeente Oss. "Een etappe met veel afwisseling. Van rijden door Oss, door de polders of over de dijken, het is een mooi, maar lastig parcours. Als wielrenner zit je er nooit op je gemak en persoonlijk houd ik daar van."

Ster ZLM Toer 2017
Kreder maakt dit seizoen deel uit van de Wanty-Groupe Gobert, waarvoor hij in 2014 ook al reed. Juni is een maand waarin hij zich wil laten zien. "Ik rijd diverse rondes en verwacht dat ik er ook bij ben in de Ster ZLM Toer. Of ik me weer ga richten op de etappe in Oss? Misschien ga ik inderdaad een poging wagen, maar het kan ook een andere etappe worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant