Wanda de Schouwer uit Oss naar WK sportvissen.
Wanda de Schouwer uit Oss naar WK sportvissen.

Wanda de Schouwer uit Oss naar WK sportvissen

Sport 559 keer gelezen

OSS | Wanda de Schouwer uit Oss is ook dit jaar geselecteerd voor deelname aan het WK Sportvissen voor Dames. Op 26 en 27 augustus mag zij namens Oranje aan de Hongaarse rivier de Tisza haar kunnen laten zien.

De Schouwer won vorig jaar met haar team de Nationale Teamcompetitie en neemt het nu samen met de voormalig wereldkampioenen Anja Groot en Ingeborg Audenaerd, Floor Verhoeven, Mandy Swart en Daphne Janssen op tegen circa twintig andere landenteams aan de visrijke rivier de Tisza (zo'n 100 kilometer ten zuidoosten van Boedapest). Bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven hebben een sterk team geformeerd, maar de Engelsen en thuis vissende Hongaarse dames zijn bij de bookmakers favoriet voor de titel. 

Vijf mogen vissen
Van de zes vrouwen in de Nederlandse equipe zal er één na meerdere dagen trainen als reserve worden aangewezen, aangezien er maar vijf vrouwen van elke team tegelijkertijd mogen vissen tijdens het wereldkampioenschap. Het is niet ongebruikelijk dat degene met het minste resultaat in de eerste wedstrijd vervolgens op zondag plaatsmaakt voor de reserve. Zowel de officiële laatste trainingswedstrijd op vrijdag als de echte WK-wedstrijden op zaterdag en zondag beginnen na een voorbereiding van twee uur om klokslag 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant