foto Eric Elbers

2H: Prinses Irene maakt indruk bij Olympia'18, Venhorst wint eindelijk na drie nederlagen

Sport 3.003 keer gelezen

Prinses Irene dwong bij Olympia'18 in Boxmeer een gelijkspel af waar ook Vianen Vooruit het met een gelijkspel moest doen bij Volharding. Plots meldt zich ook Berghem Sport in de top drie van 2H. Volgende week kan periode één vallen met Vianen Vooruit en Prinses Irene als grootste kanshebbers. Volkel verloor vanmiddag van een fysiek sterker Heeswijk waarvan verderop een apart verslag.

Prinses Irene begon sterk op Sportpark Pelzer en kwam door Aron van der Rijt op een 0-1 voorsprong. Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene: "We lieten de kans liggen om op 0-2 te komen, dat is jammer. Het laatste kwartier was voor Olympia'18 die in die fase weer gelijk kwamen." Douwe Zwaan was de maker van de 1-1 wat tevens de ruststand was. Wil Beijer trainer van Olympia'18 was lovend: "Een goede ploeg dat Prinses Irene en zover ik gezien heb de best voetballende ploeg die ik tot nu toe gezien heb. We begonnen goed in de tweede helft en kregen ook kansen die onbenut bleven." In de 70e minuut waren het plots weer de gasten die op voorsprong kwam en weer was de maker Van der Rijt. Olympia'18 zette nogmaals aan waar Bjenze Graat met zijn treffer zorg droeg dat de eindscore voor beide trainers acceptabel was.

Olympia'18 en Prinses Irene hielden elkaar in balans op Sportpark Pelzer. (Foto: Jeff Meijs)

Teun van Putten (R) die twee maal raak schoot voor Venhorst. (Foto: Eric Elbers)

Venhorst – EVVC 2-0
Een stevig duel waar beide teams de kaders van het toelaatbare opzochten. Trainer Joost Janssen: "Soms ging het wel iets te fel. Ik heb scheidsrechter Vereijken in de rust ook gevraagd om iets meer de teugels aan te trekken. Je kan lekker laten voetballen, maar dit duel had  wat strakkere leiding nodig dat voelde ik aan. Dat was zowel voor ons als voor EVVC." Venhorst kwam in de 43e minuut aan de leiding. Mike van Grinsven dribbelde de zestien binnen maar werd onderuit gehaald. Teun van Putten schoot Venhorst vanf elf meter nog voor rust op voorsprong. Na rust bleef het voetbal met veel inzet en vooral strijd. Na een uur viel de 2-0 en wederom was het Van de Putten die rechtstreeks uit een corner scoorde: 2-0. EVVC ging va-banque spelen en Venhorst kon naar hartenlust counteren. Doelpunten leverde het niet op al waren de kansen legio. "Eindelijk na drie nederlagen weer eens drie punten. Dat hadden we nodig", mijmerde Janssen voldaan na afloop.

Mooie zege van Berghem Sport bij Empina. (Foto: Jo van Herpen)

Emplina – Berghem Sport 0-2
Een belangrijke overwinning voor het team van trainer Willem van der Burgt. Door die winst is plots periode-1 in beeld. De grootste kanshebber blijft Vianen Vooruit, maar Berghem Sport moet nog inhalen op 17 november. Na een half uur spelen ging de bal op de stip in Empel. Donny van Herpen is een specialist en kogelde zijn team snoeihard op 0-1. Emplina probeerde het nog wel, maar de ploeg uit Berghem verloor geen moment echt grip op de wedstrijd. Acht minuten voor tijd viel de 0-2 en was het over. Prima zege en een tweede plek daar kan je mee thuiskomen.

Real Lunet - DAW. (Foto: Eric Megens)

Real Lunet – DAW 3-2
Real Lunet begon furieus aan de thuiswedstrijd tegen DAW. Binnen acht minuten stond er al een 2-0 tussenstand op het bord. Een rode kaart voor centrale verdediger Freek Langermans van Real Lunet in de 14e minuut deed het spelbeeld echter helemaal kantelen. DAW ging op zoek naar de aansluitingstreffer en Real Lunet moest steeds verder terug. In de 38e minuut viel deze dan ook uit een corner. Tyrone Burgers kwam voor zijn man en tikte met de binnenkant van de voet de 2-1 tegen de touwen. Een ieder op sportpark Bergenshuizen verwachtte na rust dat DAW de gelijkmaker ging maken, maar het tegengestelde was waar. In de 63e minuut tekende Real Lunet namelijk voor de 3-1 uit een razendsnelle tegenstoot. Drie minuten later was de marge echter alweer één. Real Lunet-keeper Dogan vloerde Roel Janssen binnen de zestienmeter en dus was het logische gevolg een penalty. Mark Megens faalde niet vanaf elf meter. DAW ging vervolgens op zoek naar meer, terwijl ook Real Lunet dreigend bleef in de tegenaanval. Echte honderd procent kansen werden echter niet meer genoteerd, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor de ploeg uit Vught.

Volharding – Vianen Vooruit 1-1
Vianen Vooruit opende op Soetendaal in Vierlingsbeek na drie minuten. Rik Renirie haalde de achterlijn en zette voor waar Thomas van der Sanden met het hoofd zijn team op voorsprong knikte. Volharding nam gelang de wedstrijd de regie over en werd met fases gevaarlijk. Het zag een treffer van Kas van den Bosch afgekeurd worden wegens buitenspel. Na rust bleef Volharding de figuurlijke lakens uitdelen, maar moest wachten tot de 70e minuut voordat Tim Brouwers door kon koppen op Rick Tissen die afrondde naar 1-1. Een overigens verdiende gelijkmaker vond ook trainer Johan Vullings: "Zeker verdiend. We heersten met fases het duel volledig. Alleen de laatste tien minuten kwam Vianen Vooruit weer opzetten. Ben blij met het punt, al hadden het er drie mogen zijn." Vlak voor rust dreigde de wedstrijd te ontsporen. Er volgde een opstootje wat door ging tot in de catacomben van sportpark Soetendaal. A-junior Brent Achten kwam Rens van Lanen vervangen en deed dat met verve.In de rust liet Claassen omroepen dat het publiek zich gedeisd moest houden met commentaren richting zijn persoon. Beide ploegen kregen driemaal geel te zien.

5-3-2
Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit: "Eerste kwartier hebben we prima gespeeld. Daarna onder druk gestaan. Volharding was veel aan de bal tot aan het randje van het zestienmetergebied. Niels Verbiesen verving Remco Loeffen prima. De tweede helft hetzelfde beeld en uiteindelijk viel de 1-1. Vijftien minuten voor tijd toen we 5-3-2 gingen spelen kregen we weer mogelijkheden en daar had Volharding moeite mee."