5H: Eerste overwinning VCO, SCMH wint voor Roel van Asseldonk

Voetbal 629 keer gelezen

'T OVENTJE | VCO is in de vijfde klasse H van de hatelijke nul af. De mannen uit 't Oventje klopten OKSV met 3-2. Koploper in de vijfde klasse H is nog steeds SCMH. De ploeg uit Mariaheide droeg de 0-5 overwinning op sv Ruwaard op aan reservedoelman Roel van Asseldonk, die afgelopen week gewond raakte bij een ongeval. Momenteel gaat het weer wat beter met de keeper.

VCO won van OKSV dankzij goals van Nicky van Hal, Luuk Huvenaars en Sep Schraven. De doelpunten van Perr Hidding en Erwin van Summeren waren niet voldoende voor punten voor de gasten. OKSV-trainer Peter van Orsouw spreekt van een dramatische wedstrijd. "Ze scoren drie keer en twee daarvan komen door persoonlijke fouten aan onze kant. Na de 2-2 is VCO feller en maken ze 3-2. Hun keeper pakte vervolgens een aantal knappe ballen."

SCMH haalt uit bij sv Ruwaard
In de eerste helft zag het er niet uit dat SCMH ruim zou gaan winnen van sv Ruwaard. De Ossenaren speelden zeer gedreven en daar wisten de gasten zich geen raad mee. Net voor rust opende SCMH de score, al was het een speler van Ruwaard die zijn eigen doelman klopte. In de tweede helft een ander SCMH, dat beter en beter werd. Uiteindelijk liep de ploeg van trainer Ger Romeijnders via goals van Roy van den Boogaard (twee), Koen Verhagen en Jorn de Koning uit naar 0-5. "Gezien de tweede helft een dikverdiende overwinning", aldus Romeijnders.

Gelijkspel in Ravenstein
Voor de derde keer op rij speelde Odiliapeel/Braks Groep gelijk. In en tegen Ravenstein werd het 1-1. De ploeg van trainer Arno Willems begon goed aan het duel. Al in de eerste minuut schoot Bas van den Brand uit een vrije trap de bezoekers op voorsprong: 0-1. Net voor de rust en net na de theepauze had de thuisploeg zo maar de stand in het voordeel om kunnen buigen maar keeper Luuk Claassen redde alert. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Roy van Lankveld tot twee keer toe de kans om de marge op twee te zetten, Zijn eerste inzet werd gered door de keeper en de tweede ging over het doel. Tussendoor zag Giel van den Elzen ook nog een schot geblokt door de doelman van Ravenstein. Nog geen vijf minuten later viel de gelijkmaker aan de andere kant. Jordy van den Boogaard kon de bal niet wegwerken en Max Suppers maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en schoot de 1-1 op het bord. Ravenstein-trainer Lars van Kan was zeer tevreden over het veldspel. "We creëren veel uitgespeelde kansen, maar het vizier staat niet altijd op scherp. Complimenten voor de manier waarop het team 90 minuten lang op zoek is gegaan naar doelpunten. Ton Knoben en Jens Homan waren de absolute uitblinkers."

SBV wint in Grave
SBV is door de 0-1 overwinning op GVV'57 geklommen naar de tweede plek in de vijfde klasse H. Rob Hoefnagel was in de 59ste minuut matchwinner voor de Harenaren. In het slot van de wedstrijd kregen Berry Knipping en Tom Wouterse nog twee grote kansen om de score te verdubbelen, maar dat gebeurde niet. De kansjes van de thuisploeg werden gepakt door doelman Kevin van Lent. SBV-trainer Eric van Vugt: "Ondanks dat we vier basisspelers misten, hebben we een moeizame maar verdiende overwinning geboekt."

De Willy's te sterk voor SCV'58
SCV'58 begon het uitduel bij De Willy's goed door een goal van Jannes Raaijmakers. Via Math van der Straaten en Paul van Lith werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Tom van Lith maakte er na ruim een uur 3-1 van, tevens de eindstand. "Ik feliciteer De Willy's met de overwinning", aldus SCV'58-trainer Jeroen Denissen. "Ze hebben er hard voor geknokt. En ze hadden een keeper die er vandaag alles uithield."

Eerste overwinning MOSA'14
De eerste thuisnederlaag van Gassel en de eerste overwinning van MOSA'14 dit seizoen is een feit. De Oijenaren wonnen met 1-2. Gassel startte sterk en stond na zes minuten al op voorsprong dankzij Paul Cornelissen. Vijf minuten later schoot Nicky Hoeks de gelijkmaker binnen. Rens van den Heuvel zorgde voor de 1-2 voorsprong door de Gasselse doelman te verschalken met een kopbal. In de tweede helft waren er kansen over en weer. MOSA'14-aanvaller van den Heuvel miste een penalty, bij Gassel werd een inzet van Cornelissen van de lijn gehaald.

Ulysses en FC De Rakt spelen gelijk
Ulysses-trainer Sander Janssen sprak na afloop van het duel met FC De Rakt over een terechte 1-1 uitslag. "We begonnen ijzersterk (goal Tom Driessen) maar vergaten de 2-0 te maken. De tweede helft golfde het spel op en neer. Ik ben tevreden met dit resultaat."