Tony de Groot. (Archieffoto: Ad Megens)
Tony de Groot. (Archieffoto: Ad Megens)

Tony de Groot (O.S.S.'20): 'De gifbeker moest helemaal leeg'

Voetbal 383 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 snakt naar de tweede overwinning van dit seizoen in de Hoofdklasse B. De Ossenaren hebben de punten hard nodig aangezien het gat met de 'veilige' plek twaalf inmiddels vier punten is. Aanvoerder Tony de Groot heeft er vertrouwen in dat het weer begint te lopen bij zijn ploeg. "De gifbeker moest helemaal leeg bij ons. Voor de winterstop willen we een serie neerzetten en klimmen op de ranglijst."?

door Leon Voskamp

O.S.S.'20 begon ook de vorige seizoenen niet goed aan de competitie, maar dit jaar is het lang wachten op 'de ommekeer'. De Groot: "Dit ben ik ook niet gewend. Of ik een verklaring heb voor de mindere resultaten? Het is een opstapeling van allerlei dingen. Voorin missen we kansen die we vorige seizoenen wel afmaakten en achterin worden fouten gemaakt die eerder niet gemaakt zouden worden. Als er geen doelpunten worden gemaakt en achterin foutjes plaatsvinden, dan sluipt bij iedereen de angst erin en spelen we met minder vertrouwen. Er is bij ons niemand die kan zeggen dat hij zijn niveau heeft gehaald tot nu toe."

Kwaliteit
De Groot is een ervaren speler en maakt zichzelf niet snel druk. Toch is hij ook dit seizoen geschrokken van de prestaties. "We gaan zeker niet degraderen, daar ben ik heilig van overtuigd. We hebben veel kwaliteiten en qua basis staat er bijna hetzelfde team als vorig jaar. Dit seizoen zijn we ook geen één keer weggespeeld. Alleen tegen Quick hadden we het in de tweede helft erg lastig. Verder waren we eigenlijk alle wedstrijden de betere ploeg en creëerden we flink wat kansen." Hij vervolgt: "Deze week hebben we met de groep samen gezeten en wat dingen op tafel gegooid. De neuzen staan dezelfde kant op en het vertrouwen is er zeker om uit deze situatie te komen. En als we dan weer winnen, neemt het vertrouwen automatisch weer toe."

'Lastige wedstrijd'
Zondag wacht de lange busreis naar Heerlerheide waar hekkensluiter Groene Ster wacht. "Gezien de ranglijst is dit een belangrijke wedstrijd. Het wordt zeker geen eenvoudig duel voor ons, erg lastig zelfs. Groene Ster staat er nog slechter voor en wil zeker niet van ons verliezen. Ik ben benieuwd hoe ze ons gaan bestrijden. Wij gaan in ieder geval voor de winst. Nog voor de winterstop willen we uit die gevarenzone komen."

Stand Hoofdklasse B:
1. Blauw Geel'38 9-21
2. Quick 9-18
3. RKSV Nuenen 9-18
4. Vlissingen 9-17
5. Gemert 9-16
6. IFC 9-16
7. Gestel 9-15
8. Halsteren 9-15
9. DESO 9-12
10. DHC 9-12
11. EHC 9-10
12. Chevremont 9-10
13. O.S.S.'20 9-6
14. RKAVV 9-6
15. DOSKO 9-4
16. Groene Ster 9-3

Programma Hoofdklasse B:
-DESO - Nuenen
-Gestel - IFC
-Groene Ster - O.S.S.'20
-Chevremont - EHC
-DOSKO - Blauw Geel'38
-DHC - Vlissingen
-RKAVV - Halsteren
-Gemert - Quick

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant