(Foto: Peter Kuijpers)

4H: Discutabele goal beslist duel Herpinia - SES, Hapse Boys met moeite langs Achilles Reek

Voetbal 791 keer gelezen

Hapse Boys blijft winnen. Eenvoudig ging het vandaag niet, maar Achilles Reek werd met 0-2 aan de kant gezet. Runner-up Herpinia won ook en wel met 1-0 van SES. Met een doelpunt dat volgens SES nooit goedgekeurd had mogen worden.

Achilles Reek maakte het Hapse Boys in de eerste helft lastig met veel strijd en loopvermogen. Het tempo bij de koploper lag te laag en de ploeg van trainer Johan Vullings kon eigenlijk alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties. Na rust verhoogde Hapse Boys het tempo en ging het aanvallender voetballen. Na 58 minuten betekende dit de 0-1 toen Thijs Kemperman in het zestienmetergebied werd gevloerd en vervolgens zelf de penalty benutte. Na ruim een uur kwamen de gasten met tien man te staan toen Stef Thijssen zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks de numerieke minderheid verdubbelde Hapse Boys wel de stand. Kemperman met zijn tweede besliste de wedstrijd door een voorzet van Tom Meijer binnen te werken. Na 90 minuten was de zesde overwinning op rij een feit. Vullings: "Ik ben vooral blij met drie punten tegen een tegenstander die alles heeft gedaan om het ons moeilijk te maken. Voetballend haalden we helaas niet ons niveau, maar ik ben wel tevreden met het feit hoe we als team verdedigd hebben." Volgens Achilles Reek-trainer Marco Benneheij was zijn ploeg minimaal gelijkwaardig. "En de overtreding waarbij een penalty werd gegeven, vond ruim een meter buiten het zestienmetergebied plaats. Een zeer dubieuze beslissing."

Herpinia wint
De enige goal in de wedstrijd Herpinia tegen SES viel na een uur spelen. Centrale verdediger Luc van Zuijlen van de Herpenaren meldde zich voorin en kreeg de bal op zijn arm. Vervolgens schoot hij raak en de scheidsrechter keurde de goal goed. Dit tot woedde van iedereen bij SES. "Er waren eerder deze wedstrijd twee momenten, aan beide kanten één, waarop geen penalty werd gegeven. Dat deed de scheidsrechter nu ook niet omdat de hand niet naar de bal ging", aldus Herpinia-trainer Niek Nelissen. Herpinia blijft door de overwinning volop meedoen om het kampioenschap in 4H. "Maar van goed veldspel was vandaag aan beide kanten geen sprake. Veel balverlies, slechte controle en foute keuzes in het veld. Bij een gelijkspel had niemand iets te zeggen gehad, maar als je een ploeg moest aanwijzen om te winnen, dan waren wij dat vanwege de kansen."

Driepunter SIOL in Katwijk
Cito won vandaag terecht met 0-3 van SIOL. De thuisploeg moest vanwege blessures en een schorsing met een erg jonge ploeg aantreden. Binnen een half uur moest er bovendien twee keer gewisseld worden, zodat de 16-jarige Fynn Versteeg inviel. In de vierde minuut kreeg de van een blessure teruggekeerde Wesley Groenendijk al een goede kans om de score te openen, maar hij werd afgevlagd. In de 17e minuut was het wel raak. Younesse Ettahouri rondde beheerst af en zeven minuten later verdubbelde hij de stand. Het was vervolgens wachten op de 0-3, omdat Serkan Alakmak en Ettahouri kansen lieten liggen. SIOL kreeg ook een kans op de aansluitingstreffer, maar tot de 84ste minuut bleef het 0-2. Alakmak tekende voor het slotakkoord: 0-3. Peter ten Haaf, trainer van SIOL: "De eerste 20 minuten hadden we teveel ontzag voor Cito en kwamen we 0-2 achter. Daarna hebben we er alles aan gedaan om het om te buigen, maar miste we het vernuft om het ervaren Cito echt pijn te doen. Helaas misten we een aantal goede kansen op de aansluitingstreffer en in een alles op alles offensief kregen we de 0-3 nog om de oren. Een goede leerschool voor onze jonge jongens." Bij SIOL speelde vandaag doelman Desny Royendijk weer voor het eerst sinds 4,5 een wedstrijd bij het tweede elftal. Bij het eerste zat hij op de bank. Eerder dit seizoen raakte hij geblesseerd tegen Hapse Boys.

Gelijkspel in Escharen
Hekkensluiter Estria pakte tegen SDDL een puntje. Twaalf minuten voor tijd waren het de Demenaren niet op voorsprong kwamen. Ties Klievink nam zijn verantwoordelijkheid bij een penalty en faalde niet: 0-1. Twee minuten later was daar het antwoord van Estria. De ploeg van trainer Ivo Rossen, die zelf ontbrak vanwege de wedstrijd MVV - FC Eindhoven, kwam via Jeroen Peters op gelijke hoogte.

Constantia klopt Juliana Mill
Juliana Mill is er niet in geslaagd om weg te komen uit de onderste regionen. Op het moment dat de ploeg tegenstander Constantia onder druk zette, viel de tegentreffer. In de 21ste minuut was het Ton Aben die langs de doelman doel trof. Juliana Mill ging na de 1-0 op jacht naar de gelijkmaker, maar miste diverse kansen. Constantia profiteerde in het laatste kwartier bijna van de ruimte, maar de lat en de paal voorkwamen de 2-0.

Festilent - HBV 2-2
Festilent liep thuis tegen HBV tegen puntenverlies aan: 2-2. De mannen van trainer Eric van Dreumel kregen kansen om al in het eerste kwartier op voorsprong te komen. Ali Ozdemir miste een penalty en een paar minuten later redde de keeper op een inzet van diezelfde Ozdemir. Aan de andere kant was het vlak voor rust wel raak door Pepijn Schonenberg. In de tweede helft kwam Ozdemir wel tot scoren en was hij ook belangrijk met een assist op Jeroen Dirks: 1-2. Vier minuten voor tijd viel toch nog de gelijkmaker. Yassir Ahkim krulde een vrije trap in de hoek. In de laatste minuten scoorde ook Ozdemir nog een keer, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.