(foto: Karel ten Haaf)

5H: Vijf ploegen strijden om het kampioenschap

Voetbal 476 keer gelezen

Odiliapeel heeft de topper tegen FC De Rakt met 2-0 gewonnen. Stan van de Berg in de 69ste en een minuut later Hans Adam zorgden voor de goals in deze belangrijke wedstrijd. Daardoor blijft het erg spannend in de vijfde klasse H en zijn er nog vijf ploegen die de titel kunnen pakken.

SCMH maakte geen fout door MOSA'14 met 3-0 te verslaan. Na een kwartier opende de nieuwe koploper de score en na een tweede helft met kansen aan beide kanten viel tien minuten voor tijd de beslissing. In de extra tijd werd het ook nog 3-0. Roy van de Bogaard, Pieter van der Velden en Niels van Doorn waren trefzeker.

GVV'57 haalt uit tegen Ruwaard
Het verhaal blijft hetzelfde: Ruwaard verliest en vaak met grote cijfers. Vandaag was GVV'57 met 8-2 te sterk voor de Ossenaren. Frank Albers scoorde maar liefst vijf keer, Wesley Portier twee maal en Ashley Bonnikhorst scoorde ook. Bij Ruwaard maakte Daley van de Wetering er twee.

Verdiende overwinning Ulysses
Ulysses doet volop mee om de titel in de vijfde klasse H. Op bezoek bij Ravenstein werd er terecht met 0-1 gewonnen. Willem Brouwer maakte na een uur de enige treffer van de wedstrijd. Trainer Sander Janssen: "We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en hadden met rust met 0-2 of 0-3 de rust in moeten gaan. Geen moment zijn we in gevaar geweest. Wellicht zit er dit seizoen iets moois voor ons in." Ravenstein-trainer Lars van Kan zag dat zijn ploeg aan de bal een complete offday had. "We feliciteren Ulysses met een verdiende overwinning."

SCV'58 pakt een punt in Overlangel
OKSV liet twee duren punten liggen thuis tegen SCV'58. De ploeg uit Overlangel was voor rust de betere ploeg, maar de tweede helft was volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen voor zijn ploeg. "Het leverde uiteindelijk een verdiende 2-2 stand op. Met een beetje meer killing hadden we de wedstrijd zelfs kunnen winnen. Maar dit punt geeft vertrouwen." OKSV kwam via Bart Vos en Dirk van de Berg twee keer op voorsprong, Pascal van Thiel en Haris Fetahovic (penalty) kwamen met het antwoord.

Gassel wint in Haren
SBV bleef op eigen veld met lege handen achter tegen Gassel. In een wedstrijd met veel strijd en weinig goed voetbal opende Guido Sprengers na zo'n 25 minuten de score. SBV kreeg ook kansen, maar tot scoren kwam het niet. "In de rust hadden we de overtuiging dat we het om konden draaien, maar dat is helaas niet gelukt. Op een loodzwaar veld ebden eigenlijk de krachten weg", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. Joris van Bommel besliste een kwartier voor tijd het duel. Bij SBV maakte in de 77ste minuut B1-speler Joshua van Tongeren zijn debuut.

De Willy's verslaat VCO
De Willy's heeft afstand genomen van VCO door die ploeg met 0-2 te verslaan. Paul van Lith en Math van der Straaten bezorgden hun ploeg de overwinning.