(Foto: Peter Kuijpers)

5H: SCMH en FC De Rakt winnen nipt, Ulysses ruim langs GVV'57

Voetbal 1.126 keer gelezen

Odiliapeel en OKSV hebben in de strijd om de titel in de vijfde klasse H twee punten laten liggen. De topper van dit weekend eindigde in 1-1, met Rick Reijs als doelpuntenmaker bij de bezoekers. De andere titelkandidaten wonnen wel.

Kleine overwinning FC De Rakt
FC De Rakt kreeg met een 2-1 overwinning teveel, zo meldt De Willy's via Twitter. FC De Rakt-trainer Theo Hageman was het daar na afloop van de wedstrijd niet mee eens. Hij zag zijn ploeg op achterstand komen, maar uiteindelijk winnen door goals van Boi Kennis van Sil van de Broek. "Een terechte overwinning. We misten vijf open kansen, onze spitsen stonden niet op scherp."

SCMH klopt SBV
SBV doet het voetballend gezien redelijk goed dit seizoen tegen de titelkandidaten. Ook vandaag tegen SCMH was het zeker niet slecht, maar opnieuw bleven de Harenaren met lege handen achter. Volgens SBV-trainer Eric van Vugt was zijn ploeg zeker niet minder in de eerste helft maar stond het met rust wel met 2-0 achter. Via de aansluitingstreffer van Thomas Nelissen was de spanning volledig terug in de wedstrijd, maar een grote verdedigingsfout leidde de 3-1 in. Een te korte terugspeelbal op doelman Bjorn Fransen werd genadeloos afgestraft. Het werd ook nog 4-1 voor SCMH, maar SBV gaf zich niet gewonnen. Tegenvaller voor SBV was dat één van de uitblinkers Thomas Nelissen met klachten naar de kant moest. Ondanks de wissel kwamen de bezoekers via Jeroen van den Tillaar en Tim van der Venne terug tot 4-3. Het kreeg ook nog een paar kleine kansjes op de gelijkmaker, maar 4-4 werd het niet meer. Van Vugt: "Ik ben tevreden over het spel, maar verliezen is nooit leuk. Het geeft wel vertrouwen voor de derde periode, die volgende week van start gaat. Daar willen we vol voor gaan." Bij SCMH tekenden Jorn de Koning (twee), Bob van den Berg en Paul Daandels de goal. Opvallend: SBV kreeg vandaag vier gele kaarten en dat betekende bijna een verdubbeling van het aantal dit hele seizoen. Het totaal staat nu op tien gele kaarten.

Ulysses wint ruim
Een opvallende nieuwe speler van GVV'57 is Michel Gielis. De aanvaller viel vandaag in tegen Ulysses, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg hard onderuit ging. Voor rust stond Ulysses met 2-0 voor dankzij goalgetters Willem Brouwer en Paul van Lith. In de tweede helft breidden Cas van de Camp en Wesley van Lieshout de stand uit. Ulysses doet daardoor in het Paasweekend nog volop mee om de winst van de tweede periode. Ook het kampioenschap is in zicht. De komende duels tegen Odiliapeel en FC De Rakt zijn echte krakers.

MOSA'14 klopt SCV'58
MOSA'14 kwam na ruim een kwartier op voorsprong toen Remco van Zonsbeek met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal doel trof. De aanvaller raakte verderop in de eerste helft ook nog een keer de paal. SCV'58, waarbij trainer Jeroen Denissen ontbrak vanwege ziekte, kreeg in de 69ste minuut de 2-0 om de oren. Roy Koenders schoot een voorzet van Stan Rijken ineens binnen.

Gassel haalt uit tegen VCO
VCO is tegen Gassel tegen een ruime 5-1 nederlaag aangelopen. Na de 1-0 van Roel Strik kwam het nog wel op gelijke hoogte, maar voor rust zorgde Ramon van der Venne voor een vernieuwde voorsprong. In de tweede helft liepen de gastheren via Hans van Houtum en twee treffers van Van der Venne uit naar 5-1.