Sv Ruwaard - OKSV.
Sv Ruwaard - OKSV.

5H: Ruwaard niet minder dan OKSV, maar krijgt wel honderdste goal om de oren

Voetbal 1.238 keer gelezen

OSS | De honderdste tegentreffer dit seizoen van sv Ruwaard is een feit. De hekkensluiter in de vijfde klasse H verloor thuis met 0-3 van OKSV en daardoor staat het doelsaldo op 16 voor en 100 tegen.

door Leon Voskamp

Door het vertrek van William Gorissen als trainer, is Tekin Bilsel nu de verantwoordelijke man de rest van het seizoen. De 44-jarige Bilsel is ook de eerste doelman en wordt vanaf de zijlijn geassisteerd door leiders Mark van den Elzen en Nicky Exters. Na een kwartier stond Ruwaard al voor een lastige opgave toen Perr Hidding met twee treffers de 0-2 op het scorebord zette. Bij de 0-1 zag doelman Bilsel er niet goed uit, bij de 0-2 maakte aanvoerder Brian Heurkens een inschattingsfout. Maar gedurende de eerste helft was Ruwaard zeker niet de mindere ploeg. Er zitten een aantal zwakke schakels in het elftal en natuurlijk is het niet voor niets dat er al twee jaar niet meer is gewonnen, maar in de Osse ploeg zitten ook een aantal jongens met potentie, zoals de 20-jarige Wesley Strik. De middenvelder liet zien aardig te kunnen voetballen en was met een schot op de paal dichtbij de aansluitingstreffer. Ook Suif Abba Fatlawi heeft een goede techniek, al wilde de invaller wel teveel voor eigen succes gaan.

Vernieuwing
Ger Romeijnders is volgend seizoen de trainer van sv Ruwaard en de Osse club wil dan eindelijk weer eens gaan winnen. In de zoektocht naar nieuwe spelers wordt vooral gekeken naar voetballers met een Ruwaard-verleden. Dat er nieuwe spelers bij moeten komen is duidelijk. Positief voor de Osse club is ook dat er volgend jaar een A1 is. Aan de kant van OKSV is er minder jeugd, maar zijn er wel plannen. De club wil verkassen naar het terrein van de korfbalclub in Overlangel. Op dat terrein willen ze dan een voetbalveld en een oefenhoek. De wensen zijn bekend bij de gemeente Oss.

100ste tegengoal
Dan weer terug naar de wedstrijd. Heel boeiend was de tweede helft in Oss niet en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Grote kansen kreeg Ruwaard niet, maar toch verdiende het op basis van de inzet en de aanvallende intenties een doelpunt. Strik was er met een schot dichtbij, maar hij trof de Overlangelse doelman. Centrale verdediger Dennis van de Haterd had pech dat zijn kopbal op de kruising belandde. Aan de andere kant was OKSV ook regelmatig dreigend en in de slotfase was het duel definitief beslist. Na een aanval waarbij de lat werd geraakt kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Erwin van Summeren en die maakte geen fout: 0-3. OKSV blijft daardoor in race voor het kampioenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant