(Foto: Peter Kuijpers)

5H: FC De Rakt wint niet in Oijen, Ulysses klopt Odiliapeel in topper

Voetbal 809 keer gelezen

OIJEN | Iedere misstap van een titelkandidaat doet pijn. FC De Rakt won vandaag niet bij MOSA'14 en zag het gat met koploper SCMH (dat met 0-1 won van Gassel) oplopen tot drie punten. Kansloos voor het kampioenschap zijn de Udenaren nog zeker niet en ook Ulysses en OKSV zijn nog in de race. De topper dit weekend ging tussen Ulysses en Odiliapeel, waarbij de thuisploeg met 4-3 als overwinning uit de strijd kwam.

De koppositie voor Odiliapeel wordt een lastig verhaal. Door de nederlaag tegen Ulysses is het gat met de koploper negen punten, al mogen de mannen van trainer Arno Willems nog wel een wedstrijd inhalen. De wedstrijd in Megen was spannend. Odiliapeel kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, na een kwartier was het gelijk door Wesley van Lieshout en twee minuten later leverde een eigen doelpunt van Nick Waals de 2-1 op. Na een uur spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte en in de 68ste minuut werd het 2-3. In het laatste kwartier trok Ulysses alsnog de wedstrijd naar zich toe. Twee penalty's van Bernd van de Camp leverden drie belangrijke punten op. Bij Odiliapeel kwamen de goals van Stan van den Berg (twee) en Niels van den Brand. Ulysses-trainer Sander Janssen: "We verzuimen de score voor de rust uit te bouwen, toen was Odiliapeel rijp voor de sloop. In de tweede helft liepen we teveel achteruit waardoor Odiliapeel gevaarlijker werd. Over de gehele wedstrijd gezien hebben we verdiend gewonnen."

Gelijkspel FC De Rakt
In de eerste twintig minuten waren er een aantal grote kansen bij MOSA'14 tegen FC De Rakt. In de zevende minuut troffen de gasten de lat, aan de andere kant waren er goede mogelijkheden voor Remco van Zonsbeek en Stan Rijken. In de twintigste minuut werd de score geopend door Roy Timmers: 0-1. In de 41ste minuut schoot Remco van Zonsbeek de gelijkmaker binnen. Ook in de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. Een inzet van FC De Rakt werd van de lijn gehaald en Ferry van den Heuvel dwong namens MOSA'14 de keeper tot een redding. MOSA'14 kwam na 65 minuten met tien man te staan door een rode kaart van doelman Stijn Liefkens. In de stand kwam geen verandering meer, ondanks grote kansen van MOSA'14 en een redding van de jeugdige doelman Jesse van Nuland van de Oijenaren. "Een wedstrijd van de gemiste kansen", aldus FC De Rakt-trainer Theo Hageman.

Overwinning SBV
Op een slecht veld in Wilbertoord won SBV met 0-2 van De Willy's. Onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter Mario van Munster zorgde Jeroen van den Tillaar na 56 minuten voor de 0-1 en in de slotminuut besliste Jaimy Knipping met een penalty (versierd door Jordy van Outvorst) de wedstrijd. Kijk op de Facebook-pagina van Kliksport voor een filmpje van de 0-2.

Ravenstein - SCV'58 1-1
Ravenstein en SCV'58 moesten beiden genoegen nemen met een punt: 1-1. Bram Beerens zette de thuisploeg op 1-0, Casper Schets was de man van gelijkmaker. Volgens Ravenstein-trainer Lars van Kan kreeg zijn ploeg te weinig met een punt. "We hadden meer verdiend, maar helaas." SCV'58-trainer Jeroen Denissen sprak van een terecht gelijkspel. "Door veel net niet ballen was het meer spannend dan goed. Twee hardwerkende teams zorgden daarvoor. Ik kan een compliment maken voor de getoonde inzet en werklust. Positief voor de komende weken."

Ruime winst GVV'57
GVV'57 had geen moeite met VCO. Dankzij twee goals van Kingsley en treffers van Victor Klees en Lamin Barrow bij de thuisploeg eindigde het duel in 4-1.