(Archieffoto: Jo van Herpen)
(Archieffoto: Jo van Herpen)

DESO na levenslange schorsing Provincie Brabant Cup: 'Schandalig, er is niets van waar'

Voetbal 2.241 keer gelezen

OSS | DESO heeft van de organisatie van de Provincie Brabant Cup een levenslange schorsing gekregen. De organisatie gaat zelfs een rechtszaak tegen de Osse Hoofdklasser aanspannen omdat het naar eigen zeggen nog geld tegoed heeft. "We hebben nog nooit met een club problemen gehad, maar wel met DESO", aldus pr-man Ardie den Hoed. Theo van Cleef, technisch manager van DESO, is boos op de verdachtmaking. "Dieptriest, hier klopt helemaal niets van."

DESO won de Cup in 2015 en mocht een seizoen later met zestien personen naar Spanje. Volgens de organisatie schreef DESO zich in met 25 man. Van Cleef: "Ik moest in 2015 de namen van de selectie doorgeven en dat was een lijst met 25 man. Ik gaf ook aan dat we alleen tot 10 januari konden gaan, omdat verschillende spelers naar school moesten. Een flinke tijd later kreeg ik de mail dat het trainingskamp tot 13 januari was, maar toen konden er bij ons een aantal spelers niet mee. Dat heb ik keurig en snel aangegeven. Na het trainingskamp kregen we echter een rekening van de organisatie omdat er tickets voor 25 man waren geboekt. Nooit zijn we geïnformeerd over de kosten. Ik heb altijd contact gehad via de WhatsApp en alle gesprekken heb ik nog", aldus Van Cleef.

'Dramatisch'
Bij het vliegveld ontstond ook enkele problemen. "Om een voorbeeld te noemen. Ik moest de namen doorgeven en bij één van de namen, Chantal Haenen, was de organisatie er vanuit gegaan dat het een vrouw was. Het was echter een man, dus hij mocht niet mee. Ook Niels van Casteren mocht niet mee. Wat een dramatische organisatie, ik heb echt nog nooit zoiets meegemaakt. Tot aan Spanje toe is er nog nooit iemand van de organisatie bij ons komen praten om informatie te verschaffen. Het contact verliep de app, maar niemand is ooit bij ons langs geweest. De loting voor de nieuwe cup heeft wel bij ons plaatsgevonden, maar die man zou om 21.45 uur komen en was er om 23.15 uur nog niet. Toen hij er wel was, hebben we niets te horen gekregen over het kamp." Over het trainingskamp in Spanje heeft Van Cleef alleen maar lovende woorden over. "Het was daar fantastisch. Een man heeft daar de organisatie overgenomen en alles was perfect geregeld. Maar de organisatie vooraf was echt een lachertje. Ze brengen nu DESO negatief in het nieuws, terwijl er helemaal niets van klopt. Er is 0,0 bewijs en we hebben helemaal niets fout gedaan. Het is de zoveelste keer dat DESO onterecht wordt beschadigd. We willen dat het bericht van de website wordt gehaald en anders overwegen we om stappen te ondernemen."

Rechtszaak
Volgens Den Hoed spant de organisatie een rechtszaak aan. "Nog nooit hebben we problemen gehad met een club. We hebben ze netjes geïnformeerd en op onze website staan de reglementen. "

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant