Afbeelding

5H: Trainer FC De Rakt boos op spelers, Odiliapeel haakt af in titelstrijd

Voetbal 1.046 keer gelezen

Ulysses heeft goede zaken gedaan bovenin de vijfde klasse H. De topper tegen FC De Rakt werd met 1-2 gewonnen. SCMH blijft koploper met vier punten voorsprong op Ulysses. De lijstaanvoerder won met 5-0 van sv Ruwaard.

Met 5-0 winnen en toch niet helemaal tevreden zijn. SCMH-trainer Ger Romeijnders was kritisch op zijn ploeg. "Voetbaltechnisch hebben we vandaag te weinig laten zien. Na een 4-0 ruststand hoopte ik dat in de tweede helft de jongens voetballend wat moois lieten zien, maar dat gebeurde niet." Bij de ploeg uit Mariaheide scoorden Roy van de Boogaard, Bob van den Berg, Jorn de Koning en Koen Verhagen in de eerste helft en de 5-0 werd gemaakt door opnieuw Van de Boogaard. "Complimenten voor Ruwaard. Ze bleven voetballen en waren erg sportief. De scheidsrechter gaf ons allebei complimenten na afloop."

Boze trainer
FC De Rakt-trainer Theo Hageman was erg teleurgesteld in een deel van zijn selectie. "Zes spelers vonden een feest belangrijker dan meedoen om het kampioenschap en waren er vandaag niet." De Megenaren kwamen op 0-1 door Paul van Lith, maar na rust zorgde Gino Wijdeven voor de gelijkmaker. Volgens Ulysses-trainer Sander Janssen had deze goal nooit goedgekeurd mogen worden. "De keeper staat op de doellijn en wordt door een tegenstander met bal en al over de doellijn geholpen. Een schandalige beslissing." Hageman was het daar niet mee eens. "Een terecht doelpunt, de scheidsrechter floot goed." Ulysses bleef druk zetten en kwam via Yunusa Jarju op 1-2. "Een terechte overwinning gezien de hele wedstrijd. Ik ben trots op de mannen." Ook hier was Hageman het niet mee eens. "Zeker geen terechte overwinning."

OKSV maakt geen fout
OKSV blijft in de race voor de titel, al wil trainer Peter van Orsouw daar niet over praten. "Het is spannend, maar wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd." Overtuigend was het vandaag niet tegen VCO, maar er werd met 2-1 gewonnen. Joris van Poppelen was het die de thuisploeg op voorsprong kopte. Een discutabele goal, want was de bal via de onderkant van de lat wel over de lijn geweest? Van Poppelen kreeg een grote kans op de 2-0, maar die goal viel pas in de 78ste minuut toen invaller Paul Sweep na een combinatie met Rick Reijs doel trof. Twee minuten later maakte VCO-speler Ward Somers na een foutje in de defensie de aansluitingstreffer en was de spanning volledig terug. "Het werd nog even hectisch, maar wij lieten zelf de kansen liggen om het af te straffen", zegt Van Orsouw. VCO-trainer Ties van der Zwaan was tevreden. "Voetballend waren we niks minder. We hebben flink gewerkt."

Odiliapeel haakt af
Odiliapeel kan het kampioenschap uit het hoofd zetten. De mannen van trainer Arno Willems verloren met 0-1 van Ravenstein. Max Suppers kroonde zich in de eerste helft tot matchwinner. "Een verdiende overwinning", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan. "De eerste helft waren we heer en meester, in de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd. Een compliment voor onze verdediging. Odiliapeel heeft eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans gecreëerd."

SCV'58 klopt De Willy's
Een doelpunt van Pascal van Thiel leverde SCV'58 drie punten op tegen De Willy's. Vijf minuten voor rust kopte hij een afgemeten voorzet van Myron van Dijk diagonaal in. Het duel bleef tot aan de laatste minuut spannend. "Een mooi gevecht waarin wij uiteindelijk de gelukkige winnaar waren", aldus SCV'58-trainer Jeroen Denissen. Volgens seizoen is hij werkzaam bij De Willy's.

GVV'57 pakt drie punten
GVV'57 nam drie punten mee op bezoek bij SBV. De Harenaren namen voor rust de leiding door een goal van Jeroen van den Tillaar. SBV-trainer Eric van Vugt: "We speelden een goede eerste helft en creëerden genoeg kansen." De tweede helft van SBV was een stuk minder en GVV'57 kwam terug in de wedstrijd door Frank Albers. De bezoekers sloegen diep in de extra tijd opnieuw toe: Izekor Kingsley maakte de 1-2. "Hier ging helaas alles fout wat er fout kon gaan. Simpel balverlies, een verdediger die niet uitstapt en de keeper die er niet uitkwam." Van Vugt wees ook naar zichzelf. "Mijn wissel op het middenveld was op zijn zachts gezegd niet erg gelukkig."

Gassel wint ruim in Oijen
Gassel kende een lekkere middag op bezoek bij MOSA'14. Dankzij goals van Guido Sprengers, Ramon van der Venne (drie) en Erik Barten eindigde het duel in 0-6.

MOSA'14 - Gassel 0-6
FC De Rakt - Ulysses 1-2
SBV - GVV'57 1-2
SCV'58 - De Willy's 1-0
Odiliapeel - Ravenstein 0-1
OKSV - VCO 2-1
SCMH - Ruwaard 5-0

Vijfde klasse H:
1. SCMH 18-43
2. Ulysses 18-39
3. FC De Rakt 18-37
4. OKSV 18-37
5. Gassel 18-32
6. Odiliapeel 17-30
7. Ravenstein 17-30
8. SCV'58 18-23
9. SBV 18-21
10. MOSA'14 18-21
11. GVV'57 17-19
12. De Willy's 18-13
13. VCO 18-7
14. Ruwaard 17-0

Ulysses - MOSA'14
Ruwaard - SCV'58
GVV'57 - SCMH
Gassel - Odiliapeel
VCO - SBV
De Willy's - OKSV
Ravenstein - FC De Rakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant