Ymanuel Hurkmans in duel met Roy Govers van DESO (R) (Foto's Peter Kuijpers)
Ymanuel Hurkmans in duel met Roy Govers van DESO (R) (Foto's Peter Kuijpers)

Blauw Geel morst opnieuw punten

Voetbal 823 keer gelezen

VEGHEL – Doelpunten zijn onbetaalbaar geworden voor Blauw Geel'38. Er zit zand in de raderen van de Veghelse doelpuntenmachine. Zo eenvoudig als wedstrijden voorheen werden gewonnen kost het nu plots veel meer kruim om tot succes te komen. Kansen waren er voldoende. Vooral voor rust was er Joey Hellstern er dichtbij. Een maal geselde hij de lat en kort daarna schoot hij een voorzet van Hurkmans over. DESO drukte wel, maar ook de Ossenaren konden zich nauwelijks mogelijkheden scheppen en bleef het 0-0.

Door Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 begon het duel met Alexander Mols op de bank en Martijn van Loon (blessure) werd vervangen door Erik van Loon. Van Loon speelde naast Desley Schilders centraal in het hart van de Veghelse defensie. De aanval werd gevormd door Joey Hellstern, Emiel van der Sanden en Danny Verbakel. Mustafa Guler, Sander Egmond en Mark Dobbelsteen kwamen vanaf het middenveld. Mols herstelde van een lichte spierblessure en werd om die reden vooralsnog op de bank gehouden. Het eerste kwartier was nog een aftastende fase voor beide teams. De getrouwen werden hierna plots wakker geschud met een pegel van Hellstern op de lat. Diezelfde Hellstern kreeg de bal kort hierna hard aangespeeld van Ymanuel Hurkmans maar zijn inzet ging dicht bij het doel huizenhoog over. Scheidsrechter Wassink floot zeker niet slecht, maar wekte soms de indruk dat het publiek voor hem was gekomen. Met schoolmeesterachtige reprimandes die hij uitdeelde aan Osse kant en bij de Veghelaren wekte dat veel wrevel op. DESO kwam wel in de zestien, maar kon zich geen mogelijkheid creëren.



Emiel van der Sanden in duel met Sagall Hertog (R) (Foto Peter Kuijpers)

Cieraad
Na rust was waren de ploegen de eerste twintig minuten volkomen gelijkwaardig. Danny Verbakel moest de volledige trukendoos openzetten om zijn toekomstige collega Edwin Huibers het leven zuur te maken en dat lukte maar deels. Dus wat dat betreft heeft Huibers zich aardig in de etalage gezet in Veghel. De fase van wisselen begon en binnen twintig minuten raakten de banken aardig leeg met verse spelers in beide kampen. Mols beet de spits af en kwam in het veld voor Emiel van der Sanden. Blauw Geel'38, met de straffe wind in de rug, schoof wat verder op naar voren. Bij DESO werd de wens om één punt duidelijker, al bleven de Ossenaren in de omschakeling behoorlijk aanwezig. Een echte kans heeft DESO echter niet gehad. Bij Blauw Geel'38 werd het in de slotfase een belegering van de Osse veste, maar die wilde niet wijken. Trainer Marck Cieraad: "Blauw Geel'38 werd wel sterker, maar wij kregen kansen. We waren naar Veghel gekomen voor drie punten. En aan een gelijkspel hebben in feite niets, behalve het puntje dan." Gescoord werd er niet en was er opluchting omdat de concurrentie ook niet tot winst wist te komen. Niels van Casteren: "We hebben een puntje en komen weer een wedstrijd dichter bij het einde", aldus de Blauw Geel'38 trainer die zijn ploeg voor het laatst zag winnen op 12 februari uit bij Chevremont.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Erik van Loon, Sten van Vessem, Mustafa Guler (65. Stefano Verburg), Mark Dobbelsteen, Joey Hellstern, Emiel van der Sanden (59. Alexander Mols), Ymanuel Hurkmans(83. Coen van Zutven), Sander Egmond, Desley Schilders, Danny Verbakel.

DESO: Bart van de Beek, Edwin Huibers, Roy Govers (60. Juul Loeffen), Bjorn Arts, Quincy Broers (71 Idi Duraku), Martijn van de Rijdt, Jeroen van Schoonhoven, Roy van Ottele (85. Johny Dobson), Sagall Hertog, Karim Dairaa, Tobi Steeg.

Gesprek Peter Kuijpers met Niels van Casteren en Marck Cieraad, de respectievelijke trainers.
Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment

Uitslagen Hoofdklasse B:
Blauw Geel'38 - DESO 0-0
Nuenen - Gestel 1-1
O.S.S.'20 - DHC 3-1
Groene Ster - Gemert 3-3
IFC - DOSKO 4-0
Halsteren - EHC 3-1
Vlissingen - RKAVV 2-3
Quick - Chevremont 0-0

Stand Hoofdklasse B:
1. Blauw Geel'38 23-48
2. Quick 22-39
3. Nuenen 22-37
4. Vlissingen 23-36
5. IFC 22-33
6. Gestel 23-33
7. DHC 22-31
8. Gemert 23-31
9. Halsteren 21-30
10. O.S.S.'20 20-28
11. EHC 23-26
12. RKAVV 22-25
13. DESO 22-24
14. Chevremont 23-23
15. Groene Ster 22-22
16. DOSKO 23-21

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant