Maikel van Orsouw. (Foto: Peter Kuijpers)

4H: Titel komt steeds dichterbij voor Hapse Boys, Festilent hijgt in de nek van Herpinia

Voetbal 962 keer gelezen

MILL | De titel in de vierde klasse H komt steeds dichterbij voor Hapse Boys. Door de 0-1 overwinning op Juliana Mill en het puntenverlies van concurrent Herpinia is het gat zeven punten met nog acht wedstrijden te spelen. Onderin pakte hekkensluiter Toxandria drie belangrijke punten en daarmee gaat het Estria voorbij op de ranglijst.

Hapse Boys-trainer Johan Vullings voorspelde al een moeilijke middag tegen Juliana Mill. Hij kreeg gelijk. Voetballend gezien was Hapse Boys in het begin van de wedstrijd goed, maar Juliana Mill was met counters ook enkele keren gevaarlijk. Na twintig minuten kopte Joost van de Groes een hoge bal binnen, maar de scheidsrechter zag er een overtreding in. Het tweede deel van de eerste helft was gelijkopgaand en werden er weinig kansen gecreëerd door beide ploegen. In de tweede helft was de eerste kans voor Hapse Boys en daarna volgden twee goede kansen voor Juliana Mill. Dirk Thijssen hield zijn ploeg op de been met goede reddingen. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel, maar tien minuten voor tijd was het Van de Groes die met een steekpass Luuk Crommentuijn bediende. Laatstgenoemde verschalkte de keeper. Vervolgens hield Hapse Boys de verdediging gesloten en won het. Vullings: "Wij zijn natuurlijk zeer blij met de overwinning. Dat het niet best was weten we, maar als je kampioen wilt worden dan moet je ook deze winnen. Dat dan ook Herpinia weer punten laat liggen is een bonus. Toch moeten we naar onszelf blijven kijken en is de volgende wedstrijd tegen SIOL weer een lastige. Met de snelheid van de drie gevaarlijke spitsen zullen we weer alert moeten zijn. Een mooie uitdaging voor ons."

Festilent 'ruikt' tweede plaats
Festilent won met 0-2 van de nieuwe hekkensluiter Estria en is runner-up Herpinia tot op twee punten genaderd. Eenvoudig was de overwinning van de Zeelanders vandaag niet. Een prachtige volley van Koen Bongers leverde na 50 minuten de 0-1 op. Pas in de slotminuut gooide Jasper van den Berg de wedstrijd in het slot: 0-2. Festilent-trainer Maikel van Orsouw: "Het is onze doelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen. Vandaag hebben we goede zaken gedaan, al ging het zeker niet van een leien dakje."

Gelijkspel in Reek
Evenals in het najaar van 2016 deelden Herpinia en Achilles Reek gebroederlijk de punten. Op De Wilgendaal werd het 1-1 en ook afgelopen zondag werd het wederom 1-1. Een remise waarmee beide ploegen wel konden leven maar niet echt wat mee opschoten. Herpinia blijft tweede staan en Achilles Reek gaat nog volop in de strijd tegen degradatie.
Na tien minuten opende Herpinia de score. Doelman Rob Linders tikte een vrije trap van Mustafa Seddiqi in de voeten van Jelco Danen die vervolgens binnenschoot: 0-1. Willem van Ras was vier minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om te scoren. In de twintigste minuut was het al gelijk. Romano Oomen ging er aan de linkerkant vandoor en zag Bas Linders. Die werd omver gelopen en de scheidsrechter wees naar de stip. Rob van der Wijst schoot onhoudbaar binnen: 1-1. In de rest van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen. Gescoord werd er echter niet meer. Achilles Reek-trainer Marco Benneheij vond dat de wedstrijd geen winnaar verdiende. "Al met al een terecht gelijkspel na een prima wedstrijd."

Toxandria doet goede zaken
Cito stond met rust met 1-0 voor tegen Toxandria (doelpunt Cobenn Farneubun), maar de gasten toonden karakter. Een eigen doelpunt leverde de 1-1 op en vervolgens liepen de bezoekers via twee goals van Twan Dekkers uit naar 1-3. Een gemiste penalty en een buitenspelgoal mogen ook niet vergeten worden. Tien minuten voor tijd scoorde Desley van Bergen de 2-3. In de slotfase werd vervolgens niet meer gescoord.

HBV wint nipt
HBV is SDDL gepasseerd op de ranglijst. Door een goal van Jeroen Dirks wonnen de Beersenaren met 0-1 in Demen. SDDL-trainer Antwan van Rijn vond na afloop dat een gelijkspel verdiend was geweest. "Maar alles bij elkaar was het matig vandaag. Het voetbal was niet best, het veld was slecht en het waaide hard." SDDL is na een goede reeks bijna zeker van handhaving, maar volgens Van Rijn zijn er nog wel een paar punten nodig om dat te bewerkstelligen.

Knotsgekke wedstrijd
Constantia en SES maakten er een aantrekkelijk duel van voor de bezoekers. De mannen uit Wanroij wonnen uiteindelijk met 4-3. Dennis Willems, Tim Blonk, Ruud van Duijnhoven en Joeri van de Weijer scoorden voor de thuisploeg.