Bart van de Laar wordt gefeliciteerd (Foto: Peter Kuijpers)
Bart van de Laar wordt gefeliciteerd (Foto: Peter Kuijpers)

4I: Onderin wordt het steeds spannender

Voetbal 313 keer gelezen

VEGHEL| WHV verloor kansloos bij VOW (4-1) terwijl Keldonk er zes om de oren kreeg in Berlicum: 6-0. SCI won wel waardoor het spannend is en blijft onderin. Avesteyn kwam thuis tegen WEC niet verder dan 1-1. Vorstenbossche Boys boekte een fraaie zege bij Boskant: 1-3.

WHV kwam met goede moed naar De Vonders in Seiturt maar stond na een half uur wedstrijd al beteuterd rond te kijken. VOW had toen namelijk reeds een 4-0 voorsprong genomen. Bart van de Laar tekende snel voor 1-0 waarna een double-pack van Rick van der Linden de gastheren reeds naar adem deed happen: 3-0. Daarna kreeg VOW de zoveelste pingel van het seizoen. Bart van de Laar stapte naar voren om het vonnis te voltrekken: 4-0. De wedstrijd was daarmee rond drie uur lokale tijd uiteraard reeds gelopen. Na de thee was het alleen nog maar uitspelen geblazen. Roel Lunenburg kon nog beheerst milderen naar 4-1. Het lijkt erop dat WHV met Keldonk moet gaan knokken wie er niet rechtstreeks degradeert.

BMC - Keldonk 6-0
Keldonk ging namelijk met liefst 6-0 onderuit bij BMC. Een 'bagel' noemen ze dat in tennistermen maar de tweede set zou nooit volgen. Volgens Keldonk-trainer Peter van den Heuvel was het enigszins geflatteerd: "In die zin dat wij net zoveel kansen kregen als zij. Alleen scoren wij nogal moeilijk en BMC legde ze er makkelijk in. Dat is natuurlijk een verschil in kwaliteit." BMC kwam met 1-0 waarna de gasten vlak voor rust vanaf elf meter gelijk konden maken. De toegekende pingel werd door Jan van de Acker echter via de lat over geschoten. Meteen daarna viel de 2-0. Van den Heuvel: "Dan wordt het erg lastig." Uiteindelijk werd het dus liefst 6-0 en dat was dus wat overdreven omdat Keldonk ook veel kansen kreeg.

Boskant - Vorstenbossche Boys 1-3
Vorige week verloren de Boys kansloos met 0-7 van DVG maar nu kwamen de geel-zwarten totaal anders voor de dag. Boskant bepaalde wel het spel maar de bezoekers kregen in de omschakeling eigenlijk al van meet af aan de beste kansen. Nadat er een paar mogelijkheden om zeep waren geholpen was het Thijs van de Sanden die na een kwartiertje op aangeven van Perry Dominicus toch wist te scoren: 0-1. De snelle Dominicus was vanuit het middenveld weggestoken. Trainer Ruud Fleskens: "Daarna was het net andersom. Thijs bediende Perry die nu ook wist te scoren."  0-2 dus en de gasten gingen lekker naar de dampende thee. Fleskens: "Dan weet je dat je hard moet werken na de pauze en dat het dan weleens goed zou kunnen komen."  Helaas viel meteen na de pauze al de 1-2 toen een makkelijk gegeven vrije trap, door de overigens prima fluitende man in het zwart, een goal opleverde. Boskant bleef aandringen maar uiteindelijk besliste Marvin van Heeswijk in de laatste minuut de wedstrijd definitief: 1-3. Een mooie opsteker dus voor Vorstenbossche Boys. Overigens keepte A-junior Teun van de Sanden een prima wedstrijd. "Hij hield ons regelmatig op de been", aldus coach Ruud Fleskens.

Avesteyn - WEC 1-1
Avesteyn moest het doen met een karrenvracht aan invallers. Er deden drie A-junioren mee en ook spelers van het 2e en zelfs 3e elftal. De openingsfase was echter wel degelijk voor de thuisploeg en na ruim twaalf minuten volgde de beloning. De bal werd gelaten aan schaduwspits Joost van Vugt die vervolgens beheerst scoorde: 1-0. Daarna kwam er een fase met meer evenwicht maar WEC kreeg weinig kansen. Na een uur spelen moest Avesteyn met een man minder verder. Rechtsback Joep Konings kreeg namelijk zijn terechte tweede gele kaart gepresenteerd. Met Arne Dielissen gooide coach Luciën Roeffen er nog maar een A-junior in. Roeffen: "Dat was een tactische wissel vanwege de man minder situatie. Dat pakte goed uit." Toch viel vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker toen de bal bleef hangen en WEC via Mark van Os genadeloos toesloeg: 1-1.

Uitslagen vierde klasse I
Avesteyn-WEC 1 - 1
BMC-Keldonk 6 - 0
Boskant-Vorstenbossche Boys 1 - 3
DVG-Boxtel 5 - 2
SCI-Maliskamp 2 - 1
VOW-WHV 4 - 1

Stand vierde klasse I
1. BMC 17-33
2. Boxtel 18-33
3. DVG 16-30
4. Avesteyn 16-28
5. Boskant 17-26
6. Mariahout 16-20
7. Vorstenbossche Boys 16-20
8. VOW 17-20
9. WEC 16-19
10. SCI 16-19
11. Maliskamp 16-18
12. Keldonk 17-14
13. WHV 16-12

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant