Gerwin van den Boom goudhaantje voor EVVC (Foto Peter Kuijpers)

Knappe winst bij koploper Oirschot Vooruit van Prinses Irene, knotsgekke slotfase bij Rhode - Emplina

Voetbal 653 keer gelezen

Thuis verliezen van Rhode, maar dan een week later herstellen met een 0-2 zegen bij koploper Oirschot Vooruit. Dat flikte Prinses Irene in Oirschot vanmiddag. Erp won eindelijk weer eens en wel met 2-0 van Erp. Maar ook de zege van EVVC op kampioenspretendent BVV mag er wezen. Gerwin van den Boom was natuurlijk de schutter.

EVVC  - BVV 1-0
Het Vinkelse EVVC had aan een doelpunt voldoende om van BVV te winnen. Na een gelijk opgaande strijd met levendig voetbal werd de rust met 0-0 bereikt. Na rust leek het een 0-0 wedstrijd te worden, maar dat kwam anders uit. In de 75e minuut stuurde Mark van Zoggel Gerwin van den Boom diep die uit een moeilijke hoek in de korte hoek scoorde en bovendien van grote afstand. BVV zette nog een alles of niets offensief in maar de winst bleef op de Zwaan. De Bosschenaren zijn nu de grip op de koploper wat verloren en lijkt een kampioenschap verder weg dan ooit.  Maar om dit te logenstraffen: Je weet het maar nooit met de Vliertbewoners.

Erp - Heeswijk
Heeswijk begon sterk aan de wedstrijd en Erp kwam in de 6de minuut goed weg toen een scherpe voorzet van links van Bryan van Deursen door Danny Aarts goed werd binnengeschoten, maar de onderkant van de lat voorkwam een doelpunt. Een schot en een kopbal van Toon Barten werden door de doelman gekeerd en een kopbal van Koen van Deurzen ging ruim voorlangs. Vlak voor rust was het keeper Michel Wagemans die Erp met twee geweldige reddingen in de wedstrijd hield. Erp begon met meer druk vooruit aan de tweede helft en in de 49ste minuut was er reden tot juichen voor het thuispubliek. Een voorzet van Jasper van Goor werd door Ruud Delisse binnen geknikt, 1-0. Inzetten van Van Dijke, Stef Adank en Danny Aarts werden door Wagemans gekeerd en een goed schot van captain Tom Sleddens verdween in de 75ste minuut wederom op de lat. In de allerlaatste minuut bracht invaller Luuk van der Steen aan alle twijfel een einde, toen hij de bal behendig meenam en de 2-0 binnenschoot.

Oirschot Vooruit – Prinses Irene 0-2
Een fraaie overwinning van het team van trainer William van der Steen. Na de zeperd vorige week thuis tegen Rhode was er vandaag winst. Van der Steen: "Deze winst had het team broodnodig. Goed voor het moraal. Dat de winst wat gelukkig is geef ik toe, maar punten tellen nu eenmaal. We deden weinig voor elkaar onder in Oirschot." Na een 0-0 ruststand was het in de 75e minuut Wibe van Rooij die de ploeg uit Nistelrode op voorsprong schoot. In blessuretijd deed Van Rooij dan nog eens dunnetjes over en bepaalde de eindscore op 0-2.

Rhode – Emplina 2-2
Een doldrieste wedstrijd waar bewezen werd dat er in voetbal van alles kan gebeuren. De eindstand leek op De Neul op 1-1 uit te draaien. Dat pakte anders uit. Eerst had Tim Stewart zijn team in de 20e minuut op voorsprong gezet. Binnen vijf minuten echter was de stand echter alweer gelijk via een uitval over rechts. Na 90 minuten gebeurde er nog al wat. Rhode kreeg op de rand van de 16 meter een vrije trap, waaruit een scrimmage ontstond en tenslotte Martijn van Boerdonk de 2-1 binnen schoot. Emplina leek verslagen maar kon uit een strafschop toch weer op gelijke hoogte komen en had zelfs nog een kans op 2-3. Maar toen blies de scheidsrechter dit spannende verhaaltje uit.

Nieuw Woensel – Schijndel 2-1
Schijndel leed in Eindhoven-Noord zondag de dertiende seizoensnederlaag. De Schijndelaren die uitzien naar een nieuwe start volgend seizoen hebben zich inmiddels allang verzoend met de derde degradatie achter een. Een bijzonder slecht scenario dat in de analen van de trotse club nog nooit is voorgekomen. Een compliment aan trainer Hans Lathouwers die aan het einde van het seizoen het stokje over gaat geven aan Henry van Alebeek. Lathouwers wil het aan een ieder laten horen hoe goed de sfeer nog is in zijn groep ondanks dat je elke week op je falie krijgt. In Woensel kwam Schijndel op een 2-0 achterstand en was het jeugdig talent Brent Blummel die nog tegen scoorde, maar aan de nederlaag was niet te ontkomen.