Willem Brouwer, speler van Ulysses.
Willem Brouwer, speler van Ulysses.

Willem Brouwer: 'We willen zo lang mogelijk bovenin mee blijven doen'

Voetbal 815 keer gelezen

MEGEN | Ulysses is bezig aan een uitstekende reeks in de vijfde klasse H. De Megenaren wonnen acht van hun laatste negen wedstrijden en staan tweede achter koploper SCMH met een achterstand van vier punten. Volgens aanvallende middenvelder Willem Brouwer is een periodetitel prioriteit nummer één. "Maar de titel is ook zeker een mogelijkheid."

door Leon Voskamp

Ulysses speelt met Pasen tegen SCMH en die wedstrijd is beslissend voor de tweede periode. "Uiteraard willen we dat duel winnen, want dan doen we bovendien goede zaken in de titelstrijd. We willen zo lang mogelijk bovenin mee blijven doen, maar daarbij zijn we natuurlijk ook afhankelijk wat SCMH doet. Wij hebben al een aantal goede ploegen tegen gehad, maar we moeten iedere week geconcentreerd blijven en ook van de 'kleinere' ploegen winnen", aldus de 22-jarige Megenaar. "Een verklaring voor het succes? Vier jaar geleden kwamen veel jongens over van de jeugd en we zijn de laatste jaren gegroeid in niveau. Met Sander Janssen hebben we de juiste trainer voor de groep staan. Een jonge trainer die ook snapt dat wij jong zijn en op zaterdagavond weleens op stap gaan. Hij weet ons altijd op een goede manier te motiveren om er vol voor te gaan."

Middenveld
Brouwer doorliep de jeugdopleiding van Ulysses en is nu bezig aan zijn vierde seizoen in de selectie. "De eerste drie jaar hebben we eigenlijk nergens om gevoetbald. Degraderen kon niet en promotie was ook uit zicht. Nu voetballen we wel ergens voor en dat is leuk. Het leeft ook in Megen." De eerste twee jaren was Brouwer spits, maar hij is inmiddels aanvallende middenvelder achter spits Paul van Lith. "Dat was wel even wennen voor me. Het gaat goed, maar ik zie nog wel verbeterpunten. Het is overigens terecht dat Paul in de spits staat, hij scoort veel. Ik scoor gelukkig de laatste tijd ook weer wat vaker."

UIysses
Dankzij zijn doelpunten zou het zomaar eens kunnen zijn dat andere clubs geïnteresseerd zijn in de Megenaar. Hij heeft echter aangegeven bij Ulysses te blijven. "Ik heb regelmatig getwijfeld of ik de stap ooit zou maken, maar voor mezelf heb ik besloten om in Megen te blijven. Dit is mijn club, ik ken er veel mensen en het is er altijd gezellig. Je weet het nooit zeker, maar ik denk dat ik mijn hele leven bij Ulysses blijf voetballen."

Vijfde klasse H:
1. SCMH 18-43
2. Ulysses 18-39
3. FC De Rakt 18-37
4. OKSV 18-37
5. Gassel 18-32
6. Odiliapeel 17-30
7. Ravenstein 17-30
8. SCV'58 18-23
9. SBV 18-21
10. MOSA'14 18-21
11. GVV'57 17-19
12. De Willy's 18-13
13. VCO 18-7
14. Ruwaard 17-0

Ulysses - MOSA'14
Ruwaard - SCV'58
GVV'57 - SCMH
Gassel - Odiliapeel
VCO - SBV
De Willy's - OKSV
Ravenstein - FC De Rakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant