5H: SCMH zet grote stap richting titel, FC De Rakt scoort tien keer

Voetbal 1.054 keer gelezen

Door de 1-2 nederlaag van Ulysses tegen Gassel is eigenlijk alleen OKSV nog een concurrent voor koploper SCMH. Het gat in het voordeel van de mannen uit Mariaheide is echter zes punten. Kijk hieronder voor een doelpuntrijk overzicht van de vijfde klasse H.

SCMH heeft met nog zes wedstrijd te gaan een comfortabele voorsprong op OKSV. Het mag niet meer misgaan in Mariaheide, maar trainer Ger Romeijnders blijft na de 1-0 overwinning op De Willy's (doelpunt Jorn de Koning) nuchter. "Er kan nog van alles misgaan. We staan er goed voor maar we blijven met beide benen op de grond staan. De zetel wordt iets ruimer, maar ik kan er nog niet rustig inzitten."

Gassel slaat toe in de slotfase
Ulysses was de laatste maanden goed in vorm en leek niet te kloppen. Gassel zetten vandaag de Megenaren met beide benen op de grond en daarmee kan Ulysses de titel vergeten. Paul van Lith zorgde na 50 minuten nog wel voor de 1-0, maar in de slotfase boog Gassel de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Ulysses-trainer Sander Janssen: "We kregen de hele wedstrijd de beste kansen en misten een honderd procent kans. Als we de 2-0 maken, is het over. Aan de 1-1 zat een luchtje van buitenspel. Voetballend gezien was Gassel de iets bovenliggende partij. Jammer dat we hebben verloren, maar we moeten ons koppie omhoog houden."

OKSV haalt uit tegen GVV'57
Het OKSV van trainer Peter van Orsouw is de enige concurrent die is overgebleven voor SCMH. Vandaag werd GVV'57 met 8-2 aan de kant gezet. Dirk van de Berg, Rick Reijs, Perr Hidding (twee), Paul Sweep (twee), Niek Selten en Joris van Poppelen scoorden bij de thuisformatie. Bij de bezoekers was het Menno Uijen die twee keer scoorde: de 3-1 en de 7-2.

Ravenstein wint gemeentelijke derby
MOSA'14 is in de thuiswedstrijd tegen Ravenstein tegen een 1-3 nederlaag aangelopen. Voor rust werd er niet gescoord in Oijen en de toeschouwers moesten wachten tot de 61ste minuut. Na een handsbal floot de scheidsrechter voor een penalty die werd benut door aanvoerder Joost Wijnakker: 0-1. Kort daarna schoot Tom Appelboom snoeihard de 1-1 binnen. Ravenstein kwam echter drie minuten later alweer op voorsprong door Jochem Bruinsma. Bram Beerens besliste een klein kwartier voor tijd het duel. "We verzuimden vervolgens om een grote score neer te zetten", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan die de gebroeders Wijnakker aanwees als uitblinkers.

Monsterscore FC De Rakt
Het arme sv Ruwaard staat inmiddels op 123 tegentreffers. FC De Rakt maakte er vandaag 10 tegen de zeer zwakke hekkensluiter. Met rust stond het al 4-0 door goals van Boi Kennis, Harm van Kessel (twee) en Rens van de Rakt. In de tweede helft breidden Van Kessel, Marc Klaare (twee) en Van de Rakt (drie) de stand uit naar 10-1.

SCV'58 verslaat SBV
SCV'58 versloeg SBV op basis van een goed eerste half uur. Door goals van Myron van Dijk (twee) en Haris Fetahovic (penalty na hands van Martijn Schoenmakers) stond het na 45 minuten 3-0. SBV liet via Thomas Nelissen op aangeven van Jordy van Outvorst een grote kans liggen. In de tweede helft koos SBV-trainer Eric van Vugt ervoor om achterin 1 op 1 te gaan spelen om meer druk te creëren. Dat plan slaagde, want SCV'58 werd achteruit gedrukt. Twee goals van de Harenaren werden afgekeurd, volgens SBV twee keer onterecht. Van Vugt: "Bij de eerste afgekeurde goal klimt de keeper in het doelgebied op Jordy van Outvorst die daar alleen staat en niets doet richting bal of keeper. Even later kopt Berry Knipping een bal terug van de achterlijn waarbij de scheidsrechter besliste dat de bal achter was. De grensrechter vlagde niet eens." SBV kwam via Aron Hoefnagels nog wel op 3-1, maar die goal viel te laat. "SBV verzuimde dichterbij te komen, mede door goed keeperswerk van Mike van Workum", verklaarde SCV'58-trainer Jeroen Denissen na afloop. "Al met al een lekkere overwinning."