Ulysses.
Ulysses.

5H: FC De Rakt pakt periode, Ulysses toont veerkracht tegen koploper SCMH

Voetbal 1.140 keer gelezen

FC De Rakt heeft goede zaken gedaan in de vijfde klasse H. Door de 2-0 overwinning op OKSV pakten de Udenaren de tweede periode en klommen ze naar de tweede plek op de ranglijst. In Megen nam koploper SCMH een 0-2 voorsprong, maar in de tweede helft liet Ulysses zien dat het een goede ploeg heeft: 2-2.

Volgens FC De Rakt-trainer Theo Hageman was het een zware wedstrijd tegen OKSV. "Maar we hebben wel een verdiende overwinning geboekt. De eerste periodetitel in de clubgeschiedenis die ze eigenhandig hebben veroverd." Rens van de Rakt en Boi Kennis scoorden bij de thuisploeg.

Gelijkspel in Megen
Het was sfeervol zaterdagavond in Megen. Met flink wat supporters langs de lijn hoopten de Megenaren de tweede periode in de wacht te slepen. Het lukte uiteindelijk net niet.
Het was sfeervol, maar door de felle wind ook fris in Megen. De fans zagen dat SCMH al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Paul Daandels reageerde veel alerter dan zijn directe tegenstander en tikte de 0-1 binnen. Niet veel later stond hij na een voorzet vanaf rechts volledig vrij en kopte hij de 0-2 binnen. Ulysses leek al vroeg te zijn verslagen, maar gaf niet op. Paul van Lith was met een kopbal dichtbij de 1-2, maar de doelman redde. Aan de andere kant kreeg SCMH een enorme kans om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Doelman Sven Rietveld hoefde echter geen derde keer te vissen.
In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd en was er weinig te beleven. SCMH leek het wel best te vinden en creëerde eigenlijk vrijwel geen kans meer. Ulysses ook niet veel, maar de Megenaren bleven volle bak gaan. Zo'n tien minuten voor tijd werd het toch nog erg spannend toen Paul van Lith tegen een voorzet aan liep en scoorde. Van Lith die tot aan de goal eigenlijk alleen opviel door zijn vele commentaar op de goed fluitende scheidsrechter. Vlak voor tijd was het helemaal feest toen Bernd van de Camp voor de 2-2 zorgde. De periodetitel ging naar FC De Rakt, maar Ulysses blijft door het gelijkspel meedoen om promotie. "lk vond het gezien de hele wedstrijd ook terecht dat we een punt pakten", aldus trainer Sander Janssen.

SBV wint van Ruwaard
Sv Ruwaard gaat het seizoen zeer waarschijnlijk zonder punten eindigen. Ook SBV wist te winnen van de hekkensluiter: 1-4. Jeroen van den Tillaar en uitblinker Jaimy Knipping scoorden zowel voor als na rust. "Een regelmatige overwinning in een wedstrijd waarin we veel kansen hebben gemist", aldus SBV-trainer Eric van Vugt.

Driepunter Ravenstein
Ravenstein kwam tegen Gassel drie keer op voorsprong. De vroege 0-1 van Max Suppers werd gevolgd door de gelijkmaker van Paul Cornelissen. Na de 1-2 van Bram Beerens volgde een minuut of tien voor tijd de 2-2 toen Ramon van der Venne een strafschop binnenschoot. Vlak voor tijd was het de 16-jarige Jelle Stegeman met de 2-3 voor Ravenstein. Trainer Lars van Kan: "Een mooie teamprestatie. Niek van Heck en Sjoerd van Haeren waren de uitblinkers bij ons."

Geen goals in Velp
SCV'58 en VCO kwamen niet tot scoren. "De vorm bij ons was ver te zoeken", aldus SCV'58-trainer Jeroen Denissen. "Credits aan VCO. We hebben zelf totaal ons eigen spel niet gespeeld. Een paar kansjes gehad, maar het eindigde terecht in 0-0."

GVV'57 geeft voorsprong weg
Michel Gielis bezorgde met twee doelpunten, waarvan één penalty, GVV'57 een 2-0 voorsprong met rust. Odiliapeel ging in de tweede helft scherp van start en kreeg een aantal goede kansen. De 1-2 viel ook uit een penalty, toen Hans Adam werd neergehaald. Stan van den Berg schoot de bal hard binnen. Bij de 2-2 speelde Adam ook een belangrijke rol. Hij onderschepte de bal en bediende Nick Waals op maat. Odiliapeel-trainer Arno Willems: "We hebben de hele tweede helft op de helft van GVV'57 gevoetbalde en kregen veel kansen. We waren zeker niet gelukkig in de afronding."