Wibe van Rooij scoort vier maal tegen Baardwijk (Foto Peter Kuijpers)

2H: Wibe van Rooij scoort vier maal voor Prinses Irene, Erp haalt uit bij WSC

Voetbal 1.166 keer gelezen

Het blijft spannend in de tweede klasse F. Best Vooruit werd spekkoper in het weekend door BVV met 2-0 te kloppen. Erp haalde hard uit bij WSC en won met 1-5. Rhode kon weer niet winnen van Schijndel en moest in de derby genoegen nemen met één puntje. EVVC verloor bij Helvoirt waar Prinses Irene Baardwijk met 4-0 klopte. Wibe van Rooij maakte alle treffers, dus een hattrick + 1.

Prinses Irene had op de eigen Schellen weinig moeite met Baardwijk. Met de rust al koesterde de ploeg van trainer William van der Steen een 3-0 voorsprong met alle treffers van Wibe van Rooij waar de openingstreffer kwam uit een strafschop. Na rust zakte het spel wat weg. De winst stond vast en wellicht de reden dat Prinses Irene terugschakelde. Met de 4-0 van Van Rooij kwam het einde. Bij Prinses Irene verwelkomen ze UDI'19 doelman Sander Maas. Nee, niet als doelman daar staat Stef van Venrooij vast onder lat, maar Maas gaat de JO 19-1 onder zijn hoede nemen. De club uit Nistelrode zoekt nog een trainer voor de JO 17-1. De punten van vanmiddag waren dik verdiend ondanks het gemis van Teun van Schadewijk en de geschorste Martijn van Vugt.

WSC – Erp 1-5
Erp haalde snoeihard uit in Waalwijk waar Max de Jong de Erpenaren op voorsprong schoot. WSC maakte gelijk maar Willem den Dekker bepaalde de 1-2 ruststand. Na rust werd Erp beter. Het benutte de ruimtes prima en liep via opnieuw Jasper van de Goor uit naar 1-3. Een mooie treffer van ruim 25 meter die hij hard en hoog in het kruis joeg. WSC gaf zich gewonnen waar nogmaals De jong en Den Dekker de 1-5 eindstand bepaalden. Cornelissen was tevreden, maar verbaasde zich over de in zijn optiek rare beslissing van de KNVB om de uitslag BVV – WSC. Cornelissen: "Ik heb nog zelden zoiets raars meegemaakt. Zondag enig bericht wordt dat koud op je bord geschoven door de KNVB. Het is de rapporteur die dit aanhangig heeft gemaakt. Dit is echt een stukje competitievervalsing", wist een verongelijkte Erp trainer deze redactie te melden.

Oirschot Vooruit – Heeswijk 3-2
Heeswijk begon sterk in Oirschot. De gasten hadden het meeste balbezit en waren ook dreigender dan de thuisploeg, maar het was toch Oirschot Vooruit dat de eerste grote kan kreeg. De 0-1 was verdiend in die fase en kwam van Max Sluiter die op aangeven van Wouter van Dijke  mocht scoren. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, maar binnen een kwartier stond het ineens 2-1 door matig verdedigen van Heeswijk. Eerst mocht Dorus Kemps een vrije trap binnenkoppen en niet veel later omspeelde Fons Meeuwis Wout Cuijpers en Camiel van Doorn voordat hij de thuisploeg in de korte hoek op voorsprong schoot. Twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd definitief beslist toen een schwalbe van Hagemeier beloond werd met een strafschop en Joris Swaanen de 3-1 binnenschoot vanaf elf meter. Van Dijke droeg nog zorg voor de 3-2, maar verder liet Oirschot Vooruit niet komen.

Rhode – Schijndel 2-2
Rhode ging booming van start. Na drie minuten al nadat een free kick van Paul Smeets hoog in de zestien belandde. Koen van der Zanden gaf het laatste tikje naar 1-0. Rhode beleefde een goede fase met dikke kansen voor Tom Willens, Simon van de Wetering, Van der Zanen en Geert Oerlemans, maar doelpunten leverde het niet op. Rhode verzuimde om het verschil te maken. Schijndel kon dan ook iets terug doen. Op het middenveld kreeg de linkshalf veel te veel ruimte en hij kon ongehinderd spits Tommy van Schijndel in stelling brengen en die kopte raak 1-1. Na rust toonde Schijndel wilskracht en kwam na een uur spelen op voorsprong. Uit een corner kopte Thomas-Jan van Raaij fraai binnen: 1-2. Rhode ging op jacht naar de gelijkmaker Er waren wel wat kansen, maar naarmate de tijd vorderde leek het toch met lege handen te blijven. Maar in blessuretijd viel hij dan toch. Van zo'n 20 meter werd uit een vrije trap de bal voor het doel gekruld, waar Roel Smeets het beslissende tikje gaf. Ook met het hoofd, dus dat was de vierde kopbal die doel trof.