SCMH kampioen na 0-2 zege bij FC De Rakt (Foto's Peter Kuijpers)

SCMH kampioen na winst bij FC De Rakt en keert terug naar de vierde klasse

Voetbal 903 keer gelezen

UDEN – Een verdiende overwinning, daar hadden zelfs de FC De Rakt getrouwen vrede mee. SCMH had nog een doel en was strijdbaarder dan de opponent van vanmiddag. De ploeg uit Mariaheide wist elkaar ook beter te vinden en had iets meer verzorgd voetbal. Na een 0-0 ruststand waren het de bezoekers die toesloegen. Paul Daandels opende met een kopbal waarna invaller Hans van Helvoirt de 0-2 eindstand bepaalde. Vreugdevuur, knallend vuurwerk en spuitende champagne gaven het kampioenschap extra kleur.

Het is altijd goed toeven bij FC De Rakt. Een breed lachende voorzitter Jan van den Elzen en een immer behulpzame Joop van Lanen geven je een thuisgevoel bij de club. De kantine had al gezinspeeld op de supporters tsunami uit Mariaheide. Het thema was 'Hooifist' waarvoor de kantine vloer was voorzien van 20 centimeter hooi. Leider Patrick van der Burgt van SCMH name het met een brede glimlach: "We moeten het vandaag afmaken hier. Alles is daarop gericht, vandaag moet het gebeuren." De naast hem zittende trainer Ger Romeijnders knikte bevestigend. Er stond een harde wind over de lengte as van het veld. Die voordelen waren in de eerste helft voor de thuisclub, maar de eerste kans was voor de bezoekers. JO 19 speler Pieter van der Velden kwam vrij voor keeper Jordy Bergers, maar kwam niet tot scoren. FC De Rakt kreeg amper kansen met vaak wilde schoten die over of langs gingen. De beste was er nog op slag van rust voor SCMH. De bal in een scrimmage op de doellijn wilde niet in het doel rollen en werd de ruststand 0-0.

De 0-2 van Hans van Helvoirt is bijna een feit (Foto's Peter Kuijpers)

Achterlijn
Na rust, ondanks de wind tegen, een beter FC De Rakt waar de bal nu plots wel rond ging. Toch was het SCMH dat op voorsprong kwam. In de 65e minuut kopte Paul Daandels uit een onmogelijke positie aan de achterlijn alsnog binnen 1-0. Meteen daarop kregen Rens van de Rakt (wat een heerlijke naam als je bij FC De Rakt voetbalt) en Stefan van Asseldonk dotten van kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Al moeten hier de credits naar SCMH-Keeper Dave van Doon (17) die een paar prima reflexen in huis had. Invaller Hans van Helvoirt scoorde de 0-2 en waren de eerste knallen al te horen. Scheidsrechter Jasper voelde het helemaal aan en trok amper tijd bij. De bekende taferelen na afloop namen bezit van het veld. Trainer Ger Romeijnders stond Kliksport te woord en draaide ondertussen zijn 'sjekkie': "Mooi he kampioen worden en wat een heerlijk afscheid van deze mooie groep en club."