Ulysses.
Ulysses.

5H: Ulysses klopt SCV'58, SBV wint derby, Ruwaard kleurt rood tegen VCO

Voetbal 1.784 keer gelezen

Ulysses is op weg naar de nacompetitie. Door de 4-0 overwinning op SCV'58 is het hard op weg om tweede te worden in de vijfde klasse H. Onderin had Ruwaard vertrouwen in de eerste driepunter, maar VCO bleek met 1-4 te sterk.

Ulysses won uiteindelijk ruim van SCV'58: 4-0. De eerste twintig minuten waren gelijkopgaand zonder grote kans. Na ruim een half uur opende Paul van Lith de score, waarbij hij volgens de Velpenaren iets riep wat normaal gesproken alleen een keeper mag zeggen. Ook vonden de bezoekers dat een overtreding van een speler van de thuisploeg een rode kaart verdiende. Die werd niet gegeven en in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Via Van Lith, Joris van Ravensteijn en Bernd van de Camp (penalty) eindigde het duel in 4-0. "Een prima en terechte overwinning", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen. "Ik ben trots op de jongens."

SBV wint derby
SBV heeft de gemeentelijke derby tegen MOSA'14 met 0-2 gewonnen. Jordy van Outvorst opende na 45 minuten de score door een rebound binnen te werken na een vrije trap van Jaimy Knipping. Jaimy Knipping verdubbelde na 59 minuten de stand vanaf de strafschopstip. De scheidsrechter had een penalty geconstateerd. "Het was een matige derby waarin SBV wel de overhand had", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. De Berghemnaar gaat volgend seizoen bij Berghem Sport aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding O19 t/m O12 en trainer van O17-1.

Ravenstein verslaat GVV'57
Ravenstein won door goals van Joost Wijnakker en Maik Megens met 2-0 van GVV'57. "We verzuimden om een grote uitslag neer te zetten", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan. "De jongens hebben uitgesproken om voor de vierde plaats te gaan, dus we gaan alles op alles zetten om nog zes punten te pakken."

VCO wint bij Ruwaard
Ruwaard had er vertrouwen in om voor het eerst sinds twee jaar te winnen. Na 90 minuten stond het echter 1-4. VCO kwam op voorsprong en daarna moest Ruwaard met tien man verder door een rode kaart van Maarten Holthuis. Toch kwamen de Ossenaren op 1-1 door Daley van de Wetering. Bij de stand van 1-3 trok de scheidsrechter opnieuw rood. "Dat Ruwaard met negen man kwam te staan zag ik als een nadeel. We lieten het na om de score groter te laten worden", aldus VCO-trainer Ties van der Zwaan. Bij VCO scoorden Luuk Huvenaars, Roel Huvers en Stef Rooyendijk (twee).

Gassel speelt gelijk tegen OKSV
Gassel stond tegen OKSV na een kwartier al met 2-0 voor. Guido Sprengers opende de score, Paul Cornelissen maakte de tweede. In de tweede helft toonde OKSV veerkracht en kwam het door Erwin van Summeren en Rick Reijs terug tot 2-2.

Odiliapeel wint
Odiliapeel heeft zonder veel moeite De Willy's aan de kant gezet. Door goals van Stan van den Berg, Hans Adam, opnieuw Van de Berg en Luuk van der Pol nam de thuisploeg een 4-0 voorsprong. Zowel de eerste als laatste goal was een penalty. Job van der Straaten redde de eer: 4-1.