Venhorst wint met klein verschil van Oranje Zwart (Foto's Eric Elbers)
Venhorst wint met klein verschil van Oranje Zwart (Foto's Eric Elbers)

DAW en Volkel verliezen eerste duel, Venhorst klopt Oranje Zwart met 1-0

Voetbal 842 keer gelezen

De nacompetitie is begonnen. DAW ging snoeihard onderuit met 1-4 tegen Sparta'18 uit Sevenum. Venhorst scoorde slechts één maal uit het surplus aan kansen die het kreeg, maar won wel met 1-0. Volkel leed een kleine nederlaag bij Stormvogels'28 wat perspectieven geeft voor de thuiswedstrijd.

DAW lijkt een kansloze nederlaag te zijn opgelopen tegen het bezoekende Sparta'18. Dat is echter een vertekend beeld blijkt als we bellen me trainer Rob van der Ven. "We gingen gelijk op en de uitslag doet zeker geen goed aan de veldverhoudingen. Een gelijk spel of kleine nederlaag had de verhoudingen beter weergegeven. We hebben zelfs op voorsprong gestaan. In de 21e minuut kwamen we met 1-0 voor door een doelpunt van Marc Raaijmakers die een voorzet van Corik Megens binnen kopte." De bezoekers uit Sevenum kwam in het rustsignaal weer op gelijke hoogte. Sparta'18 werd na rust wat sterker maar een omschakeling van DAW bracht de verhoudingen weer terug. Toch ging het fout op D'n Heuvel. In de 77e minuut kwam Sparta'18 op 1-2. DAW beet van zich af, maar in de slotfase werd het zelfs nog 1-3 en een eindstand van 1-4. Van de  Ven Vervolgt: "Over heel de wedstrijd waren ze wel iets beter als is de uitslag wat overdreven dat vonden ze zelf ook. We geven de doelpunten te gemakkelijk weg. We gaan er natuurlijk nog voor, maar nu is het nog even zuur dat is begrijpelijk."


DAW - Sparta'18 (Foto's DAW Ingrid Willems)

Venhorst – Oranje Zwart 1-0
De thuisclub had over de hele wedstrijd het initiatief, maar het doelpunt wilde niet vallen. Trainer Willem van den Burgt: "Het is een wonder dat het doelpunt pas in de allerlaatste seconden viel. We hebben zoveel mogelijkheden gehad echt te gek dat die ballen niet binnen vallen. We hebben het echt laten liggen om het verschil groter te maken. Ik ben hoe dan ook wel blij met de winst. We hadden het vandaag al kunnen beslissen. Al moet ik zeggen dat wellicht omdat we zelf niet scoorde hun ook een grote kans kregen, maar die werd niet benut. Er is ons wel een pingel door de neus geboord. Er waren wat twijfels bij anderen gevallen, maar dit was er een. Die bal had echt op de stip gemoeten." In de slotfase kwam dan het dik verdiende en  winnende doelpunt. Teun van de Putten kwam aan de rand zestien meter. Met een verdediger in zijn rug kwam hij met  een fraaie sleep vrij en scoorde beheerst de dik verdiende 1-0 wat ook de winnende treffer was. Van der Burgt: "We gaan ondanks de magere score met een goed gevoel naar Helmond zondag. Met ons type spel krijgen we daar zeker kansen. Ondanks dat er bij Oranje Zwart aardige balvirtuozen bijlopen." Bij Venhorst speelde Thijs van Sleeuwen , maar de topschutter mist nog wedstrijdritme. Tegenvallertje is  het geel voor Luuk van den Boogaard die  zondag op De Braak mag toekijken.

Uitslagen :
Venhorst – Oranje Zwart 1-0
DAW – Sparta'18 1-4
Excellent – Mierlo Hout 0-3
Stormvogels – Volkel 2-1

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant