Michaël van Doren.
Michaël van Doren.

Van Doren: 'Ik hoop ooit trainer van een profclub te worden'

Voetbal 2.136 keer gelezen

ALMELO | Michaël van Doren is ook volgend seizoen werkzaam bij Heracles Almelo. De Berghemnaar was afgelopen seizoen videoanalist bij de Eredivisionist en krijgt er komend seizoen taken bij.

Van Doren is al op jonge leeftijd het trainersvak ingerold. Hij trainde in de jeugdopleiding van Berghem Sport en maakte daarna de overstap naar OJC Rosmalen. Een aantal seizoenen geleden was hij trainer van het tweede elftal van de Berghemnaren, maar dat kan hij niet meer combineren met zijn werk in Almelo. Wel blijft hij met een andere trainer actief voor de A1. "Ik hoop ooit trainer van een profclub te worden. Dat is zeer ambitieus, maar ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om me te ontwikkelen. Zo lees ik veel literatuur en probeer daar informatie uit te filteren. Ik hoop binnenkort op een geschikt tijdstip de TC1-opleiding te gaan volgen." Bij Heracles Almelo krijgt hij de kans om ervaring op te doen. Vorig jaar kwam hij bij de club binnen nadat hij een jaartje deel uitmaakte van het videoanalyseteam van PSV. "Een vriend van mij zag op Twitter dat PSV een vrijwillige cameraman zocht en ik heb gereageerd. Het was een mooi jaar, maar toen Heracles Almelo me een baan aanbood, ben ik daarop ingegaan. Een mooie warme club waar ik me verder kan ontwikkelen. Ik ben verantwoordelijk voor het leveren van beeldmateriaal op individueel-, linie- en teamniveau. We filmen wedstrijden van het eerste en tweede elftal. Ook analyseer ik de komende tegenstander van Heracles Almelo. Daarop bedenken we een tactisch plan en dat leggen we voor aan de trainer."

Metingen
Komend seizoen krijgt hij er een aantal taken bij. "We gaan werken met een GPS-systeem waarin we kunnen zien of een speler meer of minder arbeid moet verrichten. We meten onder andere de sprintafstanden en gelopen meters. Als we gegevens in kaart brengen, kunnen we op die manier blessures voorkomen. Het is bijvoorbeeld goed voor spelers die terugkomen van een blessure. Het is belangrijk om het rustig op te bouwen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant