De spelers van de benefietwedstrijd.
De spelers van de benefietwedstrijd.

Zestienduizend euro opgehaald met benefietwedstrijd Oss

Voetbal 1.078 keer gelezen

OSS | Een bedrag van 16.010 euro heeft de benefietwedstrijd tussen OSS'20 en een prominentenelftal van oud- en huidige FC Oss-spelers opgeleverd. Dat maakte een trotse organisator Anne-Marie van Oss maandag bekend. Het bedrag dat is opgehaald met de voetbalwedstrijd gaat naar hospice De Oase.

De benefietwedstrijd werd gewonnen met 4-1 door OSS'20. Er waren een kleine 450 toeschouwers gekomen, waarvan een flink aantal een VIP-arrangement had. Het opgehaalde bedrag viel volgens de organisatie hoger uit dan verwacht, dit kwam mede door een gulle gift, maar er werd ook goed geboden na afloop van de wedstrijd op een shirt van Ruud van Nistelrooij, een shirt van PSV en op de wedstrijdbal met daarop de handtekeningen van alle prominenten.
De Oase
Het totale geldbedrag gaat De Oase voor de inrichting van de hospice welke begin november opent. De Oase biedt aanvullende hulp en begeleiding aan terminale zieken en hun naasten in de laatste levensfase. Zo wil De Oase een menswaardig overlijden, thuis of in een hospice, mogelijk maken. De Oase is dan ook erg blij met het opgehaalde bedrag: ''Wij willen onze dank uitspreken naar iedereen die heeft geholpen om er een mooi evenement van te maken.''

Regio
Het werkgebied van de stichting betreft de gemeente Oss en regio Maasland. Hiertoe behoren de gemeenten Maasdonk, Ravenstein, Bernheze en een gedeelte van de gemeente Landerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant