Aanvoerder  Barry Beier van Spakenburg met achter hem keeper Leon ter Wielen (Foto Peter Kuijpers)
Aanvoerder Barry Beier van Spakenburg met achter hem keeper Leon ter Wielen (Foto Peter Kuijpers)

'Blauwen' uit Spakenburg unieke wedstrijd voor Blauw Geel'38

Voetbal 368 keer gelezen

VEGHEL – Spakenburg is een van de bekendste amateurploegen van Nederland. Samen met aartsvijand IJsselmeervogels en AFC behorende tot de top-3 van ons land qua bekendheid. De dorpsclash tussen Spakenburg en IJsselmeervogels is al maanden vooraf uitverkocht. Dinsdag komt Spakenburg naar het Prins Willem Alexander Sportpark in de tweede ronde KNVB beker. Te paard Blauw Geel'38!

Door: Peter Kuijpers

De Spakenburgse visboer op de Boekt in Veghel heeft een vaantje van 'De blauwen' in zijn kraam hangen. Vaak amper waarneembaar door de penetrante walm van zijn kibbelingen en lekkerbekjes, maar het hangt er wel. Het vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee is verdeelt in twee kampen. Je bent: of voor de 'Rooie'(IJsselmeervogels) of voor de 'Blauwe' (Spakenburg). Het frappante is dat beiden spelen op  Sportpark Westmaat waar de twee hoofdvelden met de koppen tegen elkaar liggen. Zondags heerst de rustdag en is alles gesloten en gaat het dorp ter kerke. De laatste jaren is daar wel wat versoepeling in gekomen. Gezien de massale import van spelers in beide kampen is het nauwelijks aan te nemen dat die spelers 'In de Here' zijn op zondagen. Degenen die het voor het zeggen hebben in Spakenburg- Bunschoten in ieder geval wel en maken van het dorp op zondag een gesloten bastion.



Oud international John de Wolf met Spakenburg dinsdag naar Veghel (Foto Peter Kuijpers)

BVO club
De komst van Spakenburg naar Veghel heeft lang aan een zijden draadje gehangen. Afgelopen zaterdag in Heemskerk kroop het team van trainer John de Wolf door het bekende oog. Bij een 1-1 stand, zes minuten voor tijd, miste ADO'20 vrij voor het open doel van Spakenburg dé kans om zich naar de volgende ronde te schieten. Spakenburg deed het beter in de loterij van de strafschoppen. Een leuk voetballend team dat dinsdag naar Veghel afreist waar de Veghelaren bij voorbaat niet kansloos tegen zijn. Spakenburg degradeerde afgelopen jaar uit de tweede divisie en wil daar zo snel mogelijk in terug, maar heeft ook een goed bekerverleden dat het graag wil continueren.  De uitdaging is groot want winst betekent toetreding tot het hoofdtoernooi met kans op een leuke BVO club.



Brahim Zaari met keeperstrainer Ronnie Kocken (Foto Peter Kuijpers)

Knieproblemen
Helemaal schadevrij is Blauw Geel'38-trainer Niels van Casteren niet uit de oefenperiode gekomen. Sten van Vessem tobt met knieproblemen en zal zeker niet spelen. Erik van Loon werd zondag nog eens door de fysio flink onderhanden genomen, maar de manier waarop hij loopt geeft weinig hoop voor dinsdag. Brahim Zaari trainde zondag ook niet vanwege een licht gezwollen enkel. "Ik heb wel met zwaardere blessures gekeept dus neem maar aan dat ik er dinsdag sta." Luidde zijn commentaar. Zijn eventuele vervanger zou moeten komen uit Sebastian de Schouwer of de net teruggekeerde Michiel Merks. Van Casteren hoeft overigens niet te klagen en kan beschikken over een brede selectie waar Lucas Borato definitief aan toe werd gevoegd. De wedstrijd dinsdag staat onder leiding van scheidsrechter Smit die om 20.15 uur fluit voor het begin.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant