Rowena van de Ven en Danielle van de Braak. (Foto: Hans van der Poel)
Rowena van de Ven en Danielle van de Braak. (Foto: Hans van der Poel)

'Brood zoals Vroeger' te koop bij Jumbo Van Bergen

Zakelijk 1.134 keer gelezen

OSS | "Het is heel gezond, ambachtelijk en vers. Dit is wat de klant wil." Danielle van de Braak, afdelingsverantwoordelijke Vers bij Jumbo Van Bergen aan de Wolfskooi, is zeer enthousiast over 'Brood zoals Vroeger'. Brood gebakken in een ambachtelijke steenoven met een ovenvloer van Italiaans lavasteen. Vanaf vandaag (15 februari) is dit te koop bij de twee Osse vestigingen van Jumbo Van Bergen aan de Wolfskooi en Vierhoeksingel in Oss.

Het 'Brood zoals Vroeger' is populair in grote delen van Nederland. Jumbo Van Bergen introduceert het nu ook in Oss. Operationeel manager Carin van der Wijst: "We zijn benaderd door het bedrijf en toen ik het verhaal hoorde, was ik direct enthousiast. Het brood wordt gebakken zoals vroeger werd gedaan, is 100 procent natuurlijk, bevat geen E-nummers en de tarwegluten zijn beter verteerbaar." Een vertegenwoordiger van Brood zoals Vroeger nam diverse soorten broden mee naar Oss en liet de medewerkers proeven. De reacties waren zo positief, dat Jumbo Van Bergen direct 'toehapte'.

Vers en krokant
Het productieproces bij Brood zoals Vroeger duurt zo'n 30 uur. Het brooddeeg wordt gekneed met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Ondanks dit langdurige proces is volgens Rowena van de Ven, afdelingsverantwoordelijke aan de Vierhoeksingel, sprake van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. "Er wordt gebakken in enorme ovens en er gaan dus grote hoeveelheden brood in. Voor een scherpe prijs krijg je vers en krokant brood. Als je het ongesneden op een later tijdstip weer in de oven doet, blijft het heerlijk. Op de zak van het brood staat een beschrijving."

Assortiment
Jumbo Van Bergen verkoopt -naast het huidige ruime assortiment- zes soorten batards (van wit, volkoren, rozijnen tot spelt) en drie soorten baguette van Brood zoals Vroeger. Danielle: "Het mooie van Jumbo Van Bergen is dat we veel vrijheid hebben om te vernieuwen. Deze nieuwe broodlijn is een absolute meerwaarde voor de winkel."

Hoge verwachtingen
Danielle heeft hoge verwachtingen van het nieuwe brood. "We gaan het een heel mooie plek geven in de winkels. Alle medewerkers die het hebben geproefd, waren overtuigd. We verwachten dat de klanten dat ook gaan zijn en dat we heel veel brood gaan verkopen."

Actie
Benieuwd naar de smaak? Het brood is vanaf vandaag te koop. Kijk over een paar weken ook goed in uw brievenbus voor een leuke actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant