Jan Limoen, de Hollandse limoncello.
Jan Limoen, de Hollandse limoncello.

Jan Limoen van Jop Roeland is Hollandse versie van likeur

Zakelijk 1.353 keer gelezen

OIJEN | Liefhebbers van limoncello kunnen gaan genieten van Jan Limoen, de Hollandse versie van de likeur. Jop Roeland brengt de van origine Italiaanse drank op de markt. Gedestilleerd volgens Nederlands recept, maar met citroenen uit Italië.

"Ik gebruik citroenen uit Sorrento, want zijn die zijn het lekkerst", vertelt Roeland die daarmee een aloude traditie in stand houdt. "Toch is het een product van nu, voor de Hollanders van vandaag. Wat Jan Limoen dan zo bijzonder maakt? Ik voeg een speciale mix aan specerijen toe, maar wat dat precies is verklap ik niet." Roeland produceert de limoncello bij Bierbrouwerij Oijen. Hier wordt de alcohol, samen met de citroenen het belangrijkste ingrediënt, zo puur als mogelijk uit het bier gedestilleerd. Nu nog in een kleine destillatiekolom, maar als het aan Roeland ligt komt daar later verandering in. "Het zou gaaf zijn als ik straks een eigen ketelhuis heb, maar ik wil eerst heel veel mensen laten genieten van Jan Limoen." De limoncello wordt geschonken uit een literfles – in een speciaal ontworpen borrelglas – met daarop de buste van een man: Jan Limoen genaamd. "Jan is destilleerder en naamgever van de drank. Hij wil ons Hollanders het hele jaar door laten genieten van de zonnestralen waar de citroenen op gerijpt zijn. Fijne vent, hè", zegt hij lachend. Het kan zo maar zijn dat je Jan Limoen plots treft. Hij duikt namelijk op bij partijen en evenementen, waar hij het publiek zijn limoncello laat proeven. "Mensen kunnen Jan ook vastleggen voor een feestje. Hij komt dan in ouderwetse stijl en neemt zijn eigen bar en polaroid camera mee."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant