Fred Korssen en Hettie de Wit van Profshop de Wit.
Fred Korssen en Hettie de Wit van Profshop de Wit.

Profshop de Wit kenniscentrum voor schilder, stukadoor en tegelzetter

Zakelijk 2.608 keer gelezen

OSS | Profshop de Wit aan de Dommelstraat 26 werd gisteren (dinsdag 21 februari) 25 jaar geleden opgericht. Het Osse bedrijf vierde dit 25 jarige jubileum afgelopen vrijdag met een groot feest. Bovendien gaan alle klanten de komende weken profiteren van het jubileum door middel van een aantal actieweken. "Met een feest, leuke acties en cadeautjes willen we alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij ons de afgelopen 25 jaar hebben gegeven. Zonder onze trouwe klanten was het voor ons niet mogelijk geweest uit te groeien tot het bedrijf dat wij vandaag zijn."

In het jaar 1992 startten Martien en Henriëtte de Wit hun bedrijf Profshop M. de Wit, een toeleverancier voor schilders- en stukadoorsbedrijven. Met een compleet assortiment professionele gereedschappen, diverse wandafwerkingen, verf en schildersbenodigdheden kan de vakman hier alles vinden wat nodig is om zijn vak goed uit te oefenen. De eerste twee werknemers waren schoonzoon Fred Korssen en Frans van Meurs. Fred Korssen werd al snel het gezicht van de zaak. De groothandel bouwde een uitstekende reputatie op en kreeg steeds meer klanten uit de wijde omgeving. In juli 2003 namen Fred Korssen en Hettie de Wit de Profshop over van hun (schoon)ouders.

Klanten
Profshop de Wit is een specialistische groothandel voor 'de natte afbouw'. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op stukadoors en schilders. In 2012 kwam daar de tegelzetter bij. Klanten vinden veel gerenommeerde A-merken zoals onder andere Knauf, Gyproc, Trimetal, Sps en Ardex.

Workshops en trainingen
Voor professionals organiseert Profshop trainingen en workshops in het eigen opleidingscentrum. Bovendien zijn er regelmatig productdemonstraties en demodagen. Hettie de Wit: "Dit is belangrijk omdat er steeds nieuwe technieken, producten en mogelijkheden bijkomen. Ieder vak ontwikkelt zich en wij volgen deze ontwikkelingen op de voet om deze kennis te delen met onze klanten."

Bezorgen
"Hoewel klanten graag in ons afhaalcentrum producten afhalen bezorgen wij natuurlijk ook op de bouwplaats, het magazijn of op het werk. Grote bestellingen worden afgeleverd met onze vrachtwagen. Kleine producten zoals blikken verf met onze bestelbus."

Showroom
Profshop de Wit heeft een ruime showroom. Mensen kunnen hier zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van wand- en plafondafwerkingen. De showroom is toegankelijk voor iedereen die wat wil uitzoeken tijdens onze reguliere openingstijden. In verband met drukte in het afhaalcentrum worden klanten echter aangeraden om vooraf een afspraak te maken wanneer ze uitgebreid advies wensen.

Kleuradviseur
Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur is hier ook een professionele kleuradviseur aanwezig die mensen kan helpen bij het kiezen van de juiste kleuren. U kunt ook een afspraak maken voor een advies aan huis.

Team
Momenteel zijn er twee fulltime en twee parttime binnendienst medewerkers, een administratief medewerker en een vrachtwagenchauffeur in dienst. "Na een aantal voor iedereen moeilijke crisisjaren zit er gelukkig weer groei in de markt. We hebben dan ook op dit moment een vacature voor een fulltime verkoopmedewerker binnendienst."

Maatschappelijke functie
In de loop der jaren heeft Profshop de Wit veel verenigingen als sponsor ondersteund. De familie draagt sv TOP een warm hart toe maar er is in de hele regio niet één voetbalclub die niet gesponsord is geweest. Ook de hockeyvereniging, Muze Misse, Winterland Oss, de ouderen en zieken, Stichting Carnavalsviering Oss en andere partijen konden vele jaren op een bijdrage van Profshop de Wit rekenen. "We vinden het belangrijk om ons maatschappelijke gezicht te laten zien en een bijdrage te leveren aan onze leefomgeving."

Duurzaam ondernemen
Er wordt al veel over gezegd. Onze wereld in het algemeen en het milieu in het bijzonder verdient veel aandacht. "We willen allemaal dat onze kinderen en kleinkinderen kunnen leven in een veilige en schone wereld. Natuurlijk wil ook Profshop de Wit hier aandacht aan geven. Al vele jaren wordt er in Nederland gewerkt aan betere milieuvriendelijker producten. Sinds twee maanden leveren wij kwaliteitsverf van Inter-Green. Dit is verf met een duurzaam karakter. Het unieke van dit product is dat ze is geproduceerd uit teruggewonnen verfresten. Minder milieubelastend dus."

Toekomst
Nu 25 jaar na de oprichting heeft Profshop de Wit een grote klantenkring opgebouwd. In de gemeente Oss uiteraard, maar ook ver daarbuiten. Als 'kenniscentrum voor de natte afbouw' ziet de Profshop voor de toekomst nog heel veel kansen en mogelijkheden. "Mede door ons ruime aanbod van kwalitatief hoogstaande en bekende merken, onze kennis van de producten die we verkopen en onze persoonlijke klantgerichte benadering weten klanten ons goed te vinden. Bij ons is de klant koning en we gaan voor een goede relatie. Dat is de reden dat we het zo goed doen als bedrijf."

Informatie
Profshop de Wit is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur. Bereikbaar via telefoonnummer (0412) 65 15 49, e-mailadres info@profshopdewit.nl of de website www.profshopdewit.nl.

Klik hier voor alle pagina's van 'Geworteld in uw regio'.

Profshop de Wit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant