Barbershop Mirza geopend aan de Kromstraat
Barbershop Mirza geopend aan de Kromstraat

Barbershop Mirza: eerste echte barbershop in Oss geopend

Zakelijk 4.808 keer gelezen

OSS | Sinds 1 maart is Oss een echte barbershop rijk. Barbershop Mirza heeft de deuren geopend aan de Kromstraat 5. In de sfeervol ingerichte salon, kunnen hier (alleen) mannen terecht voor knippen en scheren.

Barbershop Mirza is de tweede Mirza-vestiging in Oss. Aan de Schaepmanlaan, in winkelcentrum de Heihoek is heren- en dameskapsalon Mirza gevestigd. De salon loopt goed, maar volgens eigenaresse Tugba is er in Oss ruimte voor een echte barbershop. De strakke, trendy herenkapsels vragen om een speciale manier van knippen.

Kniptechnieken
"De moderne herenkapsels zijn in laagjes waarbij de kapper met verschillende kniptechnieken werkt met zijn schaar in plaats van een tondeuze. Dat is toch net iets anders dan de traditionele manier van knippen." Daarnaast is het verschil van een barbershop en een 'gewone' herenkapper dat er ook veel aandacht wordt besteed aan het trendy trimmen van baarden, snorren en het verwijderen van overige haren in het gezicht. Aangezien de moderne man hieraan veel aandacht besteed, is de barbershop een aanwinst voor Oss.

Vintage inrichting
De term barbershop verwijst naar het oude beroep van barbier, waarbij het scheren en verzorgen van baarden een belangrijk onderdeel is. Ook de inrichting van een barbershop verwijst naar vroeger. Dat geldt zeker ook voor de inrichting van Barbershop Mirza. Barbershop Mirza wordt geleid door een ervaren herenkapper die eerder in de vestiging van Mirza in de Ruwaard werkzaam was.

Openingstijden
Mirza Barbershop is geopend op: dinsdag van 9.00 tot 18.00 uur, woensdag van 9.00 tot 18.00 uur, donderdag van 9.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Actie
Ter gelegenheid van de opening geldt de actie 'knippen voor 10 euro'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant