Fashion on (W)heels.
Fashion on (W)heels.

Veel te doen tijdens Fashion on (W)heels in centrum

Zakelijk 719 keer gelezen

OSS | De Fashionweek / Fashion on (W)heels staat zaterdag 25 en zondag 26 maart op het programma in het centrum van Oss. Het evenement bestrijkt de gehele stad met tal van activiteiten. "De weersverwachtingen zijn heerlijk, dus kom ook en geniet van alle activiteiten", aldus de organisatie.

"In de Kerkstraat kunnen mensen terecht voor tal van leuke activiteiten. Zo presenteert ESMYER samen met ontwerpster Rianne van der Steen het mooiste op het gebied van design en fashion. Bij Opera Men worden bezoekers getrakteerd op de nieuwe voorjaarscollectie en bij de Zeeman op een nieuwe kinderkledinglijn. Bij Trendy Speelgoed kun je racen op een Fashion Toys Wheels Circuit en bij Juwelier Marijnissen zijn er parels en heerlijke wijnen." Op zowel zaterdag als zondag is er muziek van Ton Verkooijen. Op zondag is er ook een in-store concert van Allen Key bij The Guitar Factory. Café Lollipop en restaurant Buitengewoon zorgen voor de inwendige mens. Op het Walplein komt een naailab. "Hier zijn de Grannies uit Berghem aanwezig, die deel uitmaken van het project Granny's Finest. Zij voorkomen eenzaamheid onder senioren door het organiseren van handwerkclubs. Deze Grannies zijn vakvrouwen en hebben samen met jonge ontwerpers patronen ontwikkeld. Van hoogwaardige garens breien en haken ze producten. Verder zijn er prachtige vesten en jassen van Wintervacht, een jong merk van ontwerpers Yoni van Oorsouw (uit Oss) en Manon van Hoeckel. Tegen een kleine vergoeding ontwerp je je eigen shopper: tekenen op textiel door Sanne Verheij en stempelen op textiel door Nikky Roosenboom (Nikki & Stitch)." Jodie Grift laat zien hoe de natuur en fashion elkaar ontmoeten en de dames van Jem Deerest werken aan handgemaakte sieraden. De Osse Marlous Princen is aan het werk op haar naaimachine en men kan bij haar terecht voor vragen over patroontekenen en het naaien van eigen kleding. Poppedijn enzo zorgt voor de workshops in het thema voor de kids. Zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Modeshows
Op zaterdag en zondag kunnen bezoekers in de Walstraat genieten van een hapje en een drankje tijdens de modeshows om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De Heeren van Nuland en Trends showen hun laatste collecties. Dit alles begeleid door live muziek van Jeroen Princen. Er zijn verboden vruchten bij Boekhandel Derijks en bloemen en aankleding van Nadia Bijzonder Bloemen. Tal van presentaties in en voor de winkels, zoals in de Molenstraat bij FLOW, WOLF herenmode en Mencave, op de Burgwal bij Runnersworld en op de Heuvel bij Opera. Op zondag presenteren You & Me womenswear (13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur) en Boetiek de Kiep (telkens half uur eerder) de nieuwste voorjaarscollectie op een catwalk. Wehberg Mannenmode en Ter Horst van Geel presenteren de nieuwste mode op de rode loper Bij Partner Man Vrouw Mode kunnen klanten zondag custom hand made armbanden laten maken door het team van Pig & Hen. Bij Christian Chocolaterie en Patisserie kunnen kinderen zondag om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur chocolade paaseieren verven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant