Zimbabwaanse beeldhouwer Forbes Suliyari te gast bij De Buffel.
Zimbabwaanse beeldhouwer Forbes Suliyari te gast bij De Buffel.

Zimbabwaanse beeldhouwer Forbes Suliyari te gast bij De Buffel in Vinkel

Zakelijk 824 keer gelezen

VINKEL | Galerie & Beeldentuin De Buffel aan de Vinkelsestraat 80 in Vinkel is vanaf 1999 uitgegroeid van een kleine verzameling Afrikaanse kunst tot een beeldentuin en galerie van meer dan 6.000 m2. Er is een ruime collectie aan Zimbabwaanse beelden, midden in het Brabantse landschap. Naast Afrikaanse beelden, steensoorten, sokkels en beeldhouwgereedschap staat de gemoedelijke sfeer centraal. Geert en Laura, eigenaren van de beeldentuin, vinden de laagdrempelige toegankelijkheid erg belangrijk. Iedereen is welkom, de koffie staat klaar.

Via de website van de galerie www.beeldengaleriedebuffel.nl kunt u in de webshop beeldhouwgereedschap bestellen. Door de Facebook-pagina kunt u op de hoogte blijven van de wekelijkse nieuwtjes. Hierdoor hopen Laura en Geert hun passie voor De Buffel met een nog groter publiek te delen.

Forbes Suliyari
Van 9 mei tot 6 augustus verblijft de Zimbabwaanse beeldhouwer Forbes Suliyari bij De Buffel om de beeldhouwkunst uit zijn thuisland te promoten. Zijn kennis en ervaring gebruikt hij om bezoekers te adviseren over alles wat met het beeldhouwen te maken heeft. Van de meest geschikte steensoort tot beeldhouwtechnieken, Forbes is een expert die mensen graag helpt bij het maken van de juiste keuze. Hij is dan ook een graag geziene gast voor veel bezoekers, die hij met veel enthousiasme onthaalt. Forbes' eigen beelden behoren ook tot de collectie van De Buffel, waaronder Twisting and Dancing waar hij trots bij poseert.
Op 25 mei (hemelvaart) is De Buffel open. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de beeldentuin en galerie. Geniet van de Afrikaanse kunst, kopje koffie en de Afrikaanse sfeer in het Vinkelse landschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant