Carnaval in Berghem. (Foto: Ad Megens)
Carnaval in Berghem. (Foto: Ad Megens)

De Merx in Berghem the place to be tijdens carnaval

Zakelijk 2.365 keer gelezen

BERGHEM | Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer carnaval. Wie flink uit zijn dak wil gaan, kan van vrijdag- tot en met dinsdagavond terecht bij Zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat 25 in Berghem. Ook dit jaar is er weer een divers programma samengesteld voor jong en oud.

Berghem is al vele jaren een carnavalswalhalla in de gemeente Oss. Zondag bijvoorbeeld zijn er duizenden carnavalsvierders in het dorp vanwege de Verlichte Optocht. Maar ook de andere dagen is het er gezellig druk. Omdat De Merx tijdens het volksfeest altijd enorm populair was, besloot de horecagelegenheid vijf jaar geleden een tent achter het zalencentrum neer te zetten. Met succes en drie jaar geleden werd de tent ingeruild voor een nog veel grotere tent. "Een professionaliseringsslag en het is een goede zet geweest. We zijn blij dat we daarbij ondersteuning krijgen van veel vrijwilligers", aldus Stephanie van Gaal van De Merx. Afgelopen jaar waren alle avonden uitverkocht. Dit jaar zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar voor de zaterdag en gaat de kaartverkoop ook hard op de andere avonden. "Vorig jaar verwelkomden we iedere avond 3.000 feestvierders. Ons doel is om dat dit jaar ook te bereiken."

Divers programma
De Merx is er voor alle leeftijden. Er zijn in het zalencentrum diverse area's met allen andere muziek. Ook de kroeg is 'gewoon' geopend. De Merx is erin geslaagd meerdere bekende artiesten naar Berghem te halen. Zo is vrijdag onder andere de Millstreetband aanwezig, zaterdag BZB, Outsiders, Dansado & De Feestneger en Het Feestteam, zondag Ruthless, Billy The Kit, The Allstarz en Mmoozz, maandag Freddy Moreira, The Partysquad en The Darkraver en dinsdag Snollebollekes, Mental Theo en Bizzey. "Van tieners tot volwassenen, van Berghemnaren tot inwoners van andere plaatsen, alles loopt hier door elkaar heen. Qua muziek is er voor ieder wat wils. Door het gevarieerde programma en de gezelligheid binnen zien we dat mensen graag terug blijven komen."
Aan de zijkant van de grote tent is er een après-ski-tent. Maandag- (kindermatinee) en dinsdagmiddag (Schlagerbal) is die tent dé plek voor kinderen. "Een ideale locatie omdat deze vanuit de grote tent zo te bereiken is. Voor de kinderen is er deze middagen bijvoorbeeld een eigen podium waar ze op kunnen zingen of playbacken. Oma Fientje is aanwezig, een bekend personage uit Berghem. Kinderen kunnen zich ook laten schminken en er zijn knutsel- en spelletjestafels. Popcorn en ranja is gratis. Er ontbreekt niets voor kinderen, we willen ze een geweldige carnaval bezorgen." Aansluitend aan de activiteiten op maandag- en dinsdagmiddag is er een carnavalsbuffet voor 12,50 euro per persoon. Reserveren kan via info@demerx.nl.

Verlichte Optocht
Voor en tijdens de Verlichte Optocht staat er voor het eerst de nummer 1 feestDJ van Nederland op het balkon van De Merx vergezeld door feestzanger Jordy van den Boer. "We zijn erg tevreden, maar we willen het elk jaar nog beter en sfeervoller maken." Meer informatie op www.carnavalbijdemerx.nl of kijk op Facebook en Instagram.

Carnaval in Berghem. (Foto: Ad Megens)
Carnaval in Berghem. (Foto: Ad Megens)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant