Ria Kuijpers werd onlangs nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Ria Kuijpers werd onlangs nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Inzamelingsactie voor molen met Koninklijke eer voortgezet

Algemeen 523 keer gelezen

KELDONK | Ze heeft dan wel een zeer verdiende Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen, voor Ria Kuijpers uit Keldonk is dit zeker geen moment om op haar lauweren te gaan rusten. Al zo'n twintig jaar zamelt ze oude guldenmunten en -biljetten, koffiepunten, vakantievaluta, consumptiemunten, zegeltjes, et cetera in. In het begin voor de restauratie van de parochiekerk, nu voor het onderhoud van korenmolen De Hoop in Keldonk. Het moment nadert dat zij in totaal maar liefst 25.000 euro voor de kerk en molen heeft ingezameld.

Met de extra aandacht die uitgaat van de Koninklijke eer hoopt zij deze mijlpaal nu snel te bereiken.

Nieuw leven
Ria Kuijpers organiseerde in 2001 voor de restauratie van de Keldonkse parochiekerk met groot succes een inzamelingsactie rondom de omwisseling van gulden naar euro. Toen in 2006 in Keldonk het plan werd gelanceerd korenmolen De Hoop te herbouwen en restaureren blies Ria haar inzamelingsactie nieuw leven in. Naast oude guldenmunten en -biljetten zorgt Ria er ook voor dat koffiepunten, vakantievaluta, consumptiemunten, zegeltjes, et cetera worden omgezet in klinkende munt voor het onderhoud van de Keldonkse molen.

Actie loopt door
Wat bij veel mensen ergens vergeten in een rommelkistje of de keukenla ligt, vormt voor Ria een extra leuke uitdaging om er weer echt geld van te maken. Nog steeds zijn deze waarden bij haar daarom van harte welkom.
Door haar enthousiasme heeft ze bijna 25.000 euro voor de kerk en molen ingezameld. Ria hoopt dat mensen, nu zij noodgedwongen wat meer aan huis gekluisterd zijn, voor haar op zoek willen gaan naar deze verloren gewaande waarden.
Op dit moment zijn natuurlijk de Coronamaatregelen van kracht. Mensen die iets wat Ria kan gebruiken gevonden hebben, worden gevraagd het voor haar te bewaren of op een van de momenten dat ze toch toe zijn aan een ommetje een tochtje via de Kalverweide in Keldonk te plannen. Om verschillende contactmomenten te beperken kunnen de waarden bij Ria het beste gewoon in de brievenbus worden gestopt.
Per post toesturen kan natuurlijk ook: Ria Kuijpers, Klaverweide 54, 5469 GM in Keldonk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant