Catan levensgroot op zaterdag 12 september in Zijtaart en zaterdag 14 november in Veghel.
Catan levensgroot op zaterdag 12 september in Zijtaart en zaterdag 14 november in Veghel.

Tour de Meierij: levensgroot Catanspel door alle dorpskernen

Algemeen 864 keer gelezen

ZIJTAART | Op zaterdag 12 september om 15.00 uur start de Tour de Meierij op het Edith Steinplein te Zijtaart. Deze tour is een rondgang door alle 13 dorpskernen van Meierijstad met een levensgroot Catanspel. De Evenementen Groep Zijtaart heeft het enorme speelbord ontworpen en heeft daarom het primeur. Dat werd gedaan in samenwerking met de Catan Club Meierij uit Sint-Oedenrode.

In maart starten enkele vrienden uit Sint-Oedenrode een sociaal alternatief voor in de lockdown: een online vereniging voor het spelen van het bordspel Kolonisten van Catan. Omdat fysiek samen spelen niet meer mocht, werd online verder gegaan.

Fanatieke Catan-leden Twan van de Meerakker, Martijn van de Wetering en Marjan Kandelaars van de Evenementengroep Zijtaart vonden een sponsor in de gemeente voor een levensgrote versie. Door vrijwilligers werd gezaagd, geprint en geverfd.

"We gebruiken 2020 en 2021 om overal nieuwe leden uit met name de Meierijstad te werven voor de Catan Club Meierij", aldus een enthousiaste Martijn. "We starten de Tour de Meierij in Zijtaart op 12 september gevolgd door Schijndel 10 oktober, Veghel 14 november en Olland 12 december. In 2021 gaan we vervolgens naar Boerdonk, Keldonk, Wijbosch, Eerde, Mariaheide, Boskant, Nijnsel en Erp". De Catan Club Meierij speelt bovendien elke tweede vrijdag van de maand haar finales om 20.00 uur op de Markt van Sint-Oedenrode.

Mocht het regenen zaterdag, dan wordt er gespeeld in het Dorpshuis.
Voor meer informatie of om deel te nemen app INFO naar 06-27020844. Online het spel spelen, kan via www.catanuniverse.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant