Afbeelding

Joep Lenders geëerd met eigen sport- en ontmoetingsplek

Algemeen 1.308 keer gelezen

VEGHEL | De sport- en ontmoetingsplek in het Bunderspark in Veghel heet officieel het: Sport- en ontmoetingsplek Joep Lenders. Daarmee is de locatie vernoemd naar een van de mensen die zich er hard voor heeft gemaakt.

De sport- en ontmoetingsplek is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het plan voor een skatebaan is ontstaan uit een initiatief van een groep skaters. In 2015 klopten zij aan bij de beleidsmedewerker jeugd Joep Lenders. Er kwam een werkgroep, met Joep Lenders namens de gemeente, Wijkraad de Bunders, omwonenden en de skaters. 

Overleden
In 2017 was het zo ver en werd de plek feestelijk geopend. In 2019 is Joep Lenders helaas overleden. Vanuit de werkgroep ontstond het idee om zijn naam aan de Sport- en ontmoetingsplek te verbinden, om zijn inspanningen te eren. Via de gemeente Meierijstad werd het voorstel aan zijn familie voorgelegd en zij waren blij verrast. Twaalf oktober was de onthulling van het bord met de nieuw benaming. Dit gebeurde in aanwezigheid van zijn familie, vrienden en vertegenwoordigers van de gemeente, Wijkraad en werkgroep.
In de toespraken werd gememoreerd aan de betrokkenheid, het enthousiasme, en de humor van Joep en zijn vermogen om anderen te motiveren bij de realisering van dit plan. “Sport- en ontmoetingsplek Joep Lenders is een terechte naam voor een prachtige plek”, aldus wijkraad de Bunders.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant