Afbeelding

Korte haak Rembrandtlaan naar N279

Verkeer en vervoer 267 keer gelezen
VEGHEL - De nieuwe en verlegde Rembrandtlaan krijgt een zogenoemde ‘korte haak’ naar de N279. Ook komen er 2 x 2 rijstroken en kan verkeer tijdens de ombouw gebruik maken van tijdelijke infrastructuur.

[image=307638]

Dat is het voorstel van het college van B en W aan de Veghelse gemeenteraad. Het viaduct verdwijnt en de kruising tussen de Sluisstraat en De Leest wordt een ‘gewone’ kruising. Eerder is uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende varianten van de nieuwe Rembrandtlaan.

Ontsluiting
Daarbij is onder meer het aantal rijstroken en de ontsluiting richting N279 aan de orde geweest. De varianten zijn doorgesproken met de klankbordgroep. Omwonenden en andere belangstellenden zijn tijdens een informatieavond uitgebreid geinformeerd en geraadpleegd. “Het is een goed en open proces geweest. Op de informatieavond kwamen ruim 200 bewoners af. Fantastisch dat zoveel mensen betrokken zijn geweest”, aldus wethouder Jan Goijaarts.

Verbeterd
De gemeenteraad is in januari dit jaar akkoord gegaan met het voortzetten van het project Rembrandtlaan en met het sluiten van een vernieuwde overeenkomst met Heijmans Vastgoed. Met het project Rembrandtlaan wordt de Rembrandtlaan verbeterd, vernieuwd en anders aangelegd. Onderdeel van het project is het slopen van het viaduct De Leest. Op de vrijkomende ruimte bouwt Heijmans woningen voor diverse doelgroepen en in diverse prijsklassen. De planning is dat in het najaar van 2016 wordt gestart met het verleggen van de infrastructuur en in de loop van 2017 met de bouw van de eerste woningen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant