Dit hing onlangs voor de deur bij Platen & CD Winkel Wil'm.
Dit hing onlangs voor de deur bij Platen & CD Winkel Wil'm.

Drugspand in het centrum van Veghel minimaal één jaar op slot

Algemeen 420 keer gelezen

VEGHEL | Op last van burgemeester Ina Adema is maandagmiddag om 13.00 uur een winkelpand aan de Meijerijgaarde 11 (Platen & CD Winkel Wil'm) in het centrum van Veghel voor minimaal één jaar op slot gegaan. Dit vanwege het overtreden van de Opiumwet. De politie trof in het pand grote hoeveelheden harddrugs aan, waaronder XTC en amfetamine.

"Het bezit van en de handel in (hard)drugs en de daarmee gepaard gaande overlast en criminaliteit zijn onacceptabel en dienen met harde hand te worden bestreden. Ik maak dan ook gebruik van mijn bevoegdheid tot bestuursdwang en heb besloten het winkelpand voor een periode van minimaal één jaar te sluiten en te verzegelen", aldus burgemeester Adema.

Dat betekent dat niemand zonder toestemming van de burgemeester het winkelpand mag betreden. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd. De burgemeester heeft hen gevraagd alert te zijn. "Het helpt enorm als burgers signalen van criminaliteit of overlast melden. De oren en ogen van onze inwoners zijn een belangrijk wapen tegen criminaliteit en onveiligheid."

Burgers die verdachte zaken signaleren, kunnen dat melden bij de politie via het reguliere nummer: 0900 88 44. Voor vragen over de sluiting van het drugspand kunnen zij terecht bij de afdeling vergunning en handhaving van de gemeente. Deze is tijdens kantooruren te bereiken via het telefoonnummer 14 04 13.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant